Jöhet a 16 hüvelykes MacBook Pro

2019.02.18. 16:06

Az új iPhone-okról és egy monitorról is jött információ.

Újból lesújtott az Apple készülőfélben lévő termékeiről rendre kínosan jó információkkal rendelkező Ming-Chi Kuo. A befektetőnek kiadott legújabb előrejelzésében azt állítja az elemző, hogy a vállalat legtöbb idén piacra kerülő hardveréről vannak érdemi információi, ráadásul komoly újdonságokról is lerántotta a leplet. Persze Kuo megbízhatósága ellenére az információkat fenntartásokkal kell kezelni, hiszen a forrásai sem tévedhetetlenek, plusz az Apple tervei is változhatnak még.

Forrás: Tranmautritam / Pexels

Vadiúj Mac-ek és profi monitor
Kuo talán legérdekesebb információja, hogy az Apple idén piacra dobhat egy új dizájnnal rendelkező MacBook Pro laptopot, amelyben 16-16,5 hüvelyk körüli megjelenítő dolgozhat. Ennél több részlet sajnos nem áll rendelkezésre a termékről, de feltehetően leválthatja a jelenlegi 15,4 hüvelykes laptopot.

Viszont nem biztos, hogy fizikailag nagyobb lesz annál, a kijelzőkáva csökkentésével is megoldható a kijelzőátló növelése.

Ugyan ez egyáltalán nem titok, de az elemző is meg van róla győződve, hogy idén piacra kerül majd a Mac Pro asztali számítógép új generációja, az elvártnak megfelelően persze hardveresen bővíthető lehet a termék. A professzionális felhasználásnál tartva Kuo úgy tudja, hogy az Apple idén visszatér a monitorok piacára is, kínálni fog egy saját márkás,

31,5 hüvelykes és 6K felbontású, 6144×3160 pixeles megjelenítőt.

Idén sem maradunk új iPhone-ok nélkül
Természetesen az Apple idén is frissíteni fogja a mobilkínálatát, és a jelek szerint maradhat a háromkészülékes felállásnál. A mobilok közvetlenül az iPhone XS / XS Max / XR utódai lehetnek, a kijelzők átlója és típusa sem változik majd. Viszont az idei modellek képesek lehetnek más eszközöket vezeték nélkül tölteni, a jobb antennarendszernek hála akár épületen belüli navigációra is képesek lehetnek, fejlődhet a Face ID rendszerük megbízhatósága, nagyobb akkukat kaphatnak, továbbá megújulhat a házuk védőborítása. Emellett legalább a csúcsmodellben háromkamerássá válhat a hátlapi kamerarendszer.

Apple iPhone XRForrás: Apple

Frissülnek az iPadek
Az almás tabletekre vágyóknak érdemes lehet várniuk a vásárlással. Kuo információi alapján az iPad és az iPad Pro modellek új processzort kapnak, továbbá a jelenleg 9,7 hüvelykes iPad kijelzője 10,2 hüvelykesre nő. Az elemző szerint is jön végre új iPad mini, de csak annyit tudott meg róla, hogy modern központi egységet tehet bele az Apple.

Apró előrelépések
Végül az elemző elejtett még néhány várható újítást: idén több országban is elérhetővé válhat az Apple Watch EKG-funkciója, a következő okosórája újból elérhető lehet kerámiaborítással, az AirPods 2 fülhallgató pedig jobb Bluetooth-t kaphat és támogathatja a vezeték nélküli töltést. Végül Kuo szerint nem kizárt, hogy a 13 hüvelykes MacBook Pro maximum rendszermemóriája 16-ról 32 GB-ra emelkedik.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!