2000 Dollár lesz a Samsung hajtogatható telefonja

Samsung, Galaxy Fold
Így nyílik a Samsung Galaxy Fold.
Vágólapra másolva!
A Samsung a Galaxy S10 mellett bemutatta a vállalat első 7,3 colos Dinamikus AMOLED Infinity Flex kijelzőjű telefonját, amelyet kihajtva és összehajtva is lehet használni.
Vágólapra másolva!

A Samsung Galaxy Fold a vállalat eddigi legnagyobb kijelzős okostelefonja, amely kihajtva bő egy hüvelykkel nagyobb, mint a Note széria és megtalálhatóak benne a vállalat első flexibilis kijelző-prototípusának 2011-es bemutatása óta eltelt nyolc év fejlesztései.

A kijelző új anyagokat és mérnöki megoldásokat igényelt

A telefon belső képernyője teljes mértékben kihajtható. Hogy a készülék ezt hosszú távon elviselje, a Samsung megalkotott egy újfajta polimerréteget, amely elvileg ellenáll majd ennek az igénybevételnek - azért "elvileg", mert a demovideókon kívül ilyen készüléket saját kézből még senki nem vizsgálhatott meg.

A nyitásért egyébként szintén egy új, több, egymásba illeszkedő fogaskerékkel ellátott, forgópánt felel.

Így nyílik a Samsung Galaxy Fold. Forrás: Origo

A két részre osztott készülékház két külön akkumulátort is kapott. A gyártó ígérete szerint ezek egyként kezelve, a nagy kijlező ellenére is kellemes üzemidőt ígérnek így a telefon egyszerre lesz képes töltődni és egy másik készüléket is tölteni, ami azt jelenti, hogy elég lesz egy töltőt vinnünk magunkkal akkor is, ha párosan indulunk útnak.

Csak egy oldalán nem lesz kijelző. Forrás: Origo

A telefon teljesítményéről egyelőre annyi információnk van, hogy "nagy teljesítményű, újgenerációs AP chipkészlettel (7nm 64-bit nyolcmagos processzor), 12 GB RAM-mal és a számítógépekhez hasonló teljesítménnyel érkezik".

Majd valamikor tavasszal, világszinten is limitált mennyiségben és a megjelenéskor Magyarországon nem is lesz egyből kapható ez a modell.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!