Még a Huawei P30 Lite is három hátlapi kamerával jön

Vágólapra másolva!
A Spigen oldalán már láthatóak a renderelt képek a P30 mobilszériáról.
Vágólapra másolva!

A Huawei a tavalyi P20 Pro okostelefonjával elsőként evezett új vizekre, vagyis tett tripla kamerát a hátlapra. A következő lépcsőt a Nokia 5 hátlapi kamerás mobilja hozza el, de a Sony és a Light ennél több lencsét tenne a jövőben a készülékekre. A Huawei sem áll meg persze, és a március 26-án debütáló P30 Pro már négy hátlapi kamerát kap. A normál P30 hármat, és a Spigen szivárogtatásainak hála már tudjuk, hogy a P30 Lite hátlapjára is három kerül.

Forrás: Spigen

A középkategóriában ez nagy dolognak számít, de azért fontos megjegyezni, hogy a kamerák száma nagyjából semmilyen összefüggésben nincs a fotós teljesítménnyel és a képminőséggel. Ezt már több modell is bizonyította az elmúlt években.

A Huawei általában igen jó ár-érték arányú Lite készülékeket dob piacra, így remélhetőleg a P30 Lite is kedvező áron kínál majd megfelelő tudást, trendi külsővel, majdnem olyan csomagolásban, mint az aktuális csúcsmobilok. Értelemszerűen a kedvezőbb árcédula gyengébb hardverekkel párosul, és az ujjlenyomat-olvasó is a hátlapra kerül, nem a képernyőbe.