MacBook Prók hangszóróit gyilkolta az Adobe Premiere

apple macbook pro 2018 laptop notebook
Apple MacBook Pro (2018)
Vágólapra másolva!
Elsőre hihetetlenül hangozhat, de nem ez az egyetlen ilyen alkalmazás.
Vágólapra másolva!

Pár nappal ezelőtt olyan hírekkel találkoztunk, amelyek szerint a széles körben használt Premiere Pro CC videoszerkesztő fizikailag tönkreteheti a 2018-as évjáratú MacBook Pro laptopok hangszóróit. Ez felettébb életszerűtlenül hangzott, így nem is foglalkoztunk a témával, azonban egyre gyűlnek az elég meggyőzőnek tűnő bizonyítékok, hogy nem kitalációról van szó.

A beszámolók alapján az történik, hogy a szoftver használatakor egyszer csak teljes hangerőn éktelen ricsajt kezdenek lejátszani a laptopok hangszórói, a Premiere Pro esetében ez egyes hangeffektek alkalmazásakor történt meg. A hibát tapasztaltak szerint a zaj nem maradt abba a program bezárásakor, teljesen újra kellett indítaniuk a MacBookjaikat. Viszont ekkora már fizikailag megsérültek a hangszórók, egyeseknél csak az egyik, míg másoknál mind a kettő elhalálozott.

Az Adobe kiadott a múlt héten egy patchet a Premiere Pro CC-hez, a telepítése után elméletileg nem jelentkezik többé a probléma.

Sajnos az Adobe illetékesei a 13.0.3-as patch javítási jegyzékében nem árulták, hogy mégis mi áll a háttérben. Viszont a hírek szerint más alkalmazások használatakor is tapasztalták már a hibajelenséget, talán hangchip illesztőprogramja lehet a hunyó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!