MacBook Prók hangszóróit gyilkolta az Adobe Premiere

2019.02.25. 10:07

Elsőre hihetetlenül hangozhat, de nem ez az egyetlen ilyen alkalmazás.

Pár nappal ezelőtt olyan hírekkel találkoztunk, amelyek szerint a széles körben használt Premiere Pro CC videoszerkesztő fizikailag tönkreteheti a 2018-as évjáratú MacBook Pro laptopok hangszóróit. Ez felettébb életszerűtlenül hangzott, így nem is foglalkoztunk a témával, azonban egyre gyűlnek az elég meggyőzőnek tűnő bizonyítékok, hogy nem kitalációról van szó.

A beszámolók alapján az történik, hogy a szoftver használatakor egyszer csak teljes hangerőn éktelen ricsajt kezdenek lejátszani a laptopok hangszórói, a Premiere Pro esetében ez egyes hangeffektek alkalmazásakor történt meg. A hibát tapasztaltak szerint a zaj nem maradt abba a program bezárásakor, teljesen újra kellett indítaniuk a MacBookjaikat. Viszont ekkora már fizikailag megsérültek a hangszórók, egyeseknél csak az egyik, míg másoknál mind a kettő elhalálozott.

Az Adobe kiadott a múlt héten egy patchet a Premiere Pro CC-hez, a telepítése után elméletileg nem jelentkezik többé a probléma.

Sajnos az Adobe illetékesei a 13.0.3-as patch javítási jegyzékében nem árulták, hogy mégis mi áll a háttérben. Viszont a hírek szerint más alkalmazások használatakor is tapasztalták már a hibajelenséget, talán hangchip illesztőprogramja lehet a hunyó.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!