Két Xperiát is tönkretehet egy frissítés

sony xperia xa2 okostelefon
Sony Xperia XA2
Vágólapra másolva!
A legújabb Android helyett magas vérnyomást kaphatnak a mobilozók.
Vágólapra másolva!

A Sony Mobile a héten kiadta a tavalyi Xperia XA2 és Xperia XA2 Ultra okostelefonjaira az Android 9 Pie rendszert hozó frissítést. Ez örvendetes lépésnek mondható, feltehetően kevés vásárlónak van kifogása az ellen, hogy a legújabb Android fusson a mobilján.

Sony Xperia XA2 Forrás: Sony

Sajnos az XDA Developers szerint a kérdéses telefonokkal rendelkezők egyelőre jobban teszik, ha az erős késztetés ellenére elutasítják a 947 megabájtos letöltési méretű frissítés telepítését, hiszen az egyik nagy orosz mobilos fórum több felhasználója is arról panaszkodik, hogy az használhatatlanná tette a mobilját.

A beszámolók szerint a frissítés telepítése óta grafikai hibák jelennek meg az Android betöltőképernyőjén, a telefonjaik érintőkijelzői pedig egyáltalán nem reagálnak az érintésre. Ráadásul semmilyen úton-módon sem tudják visszatelepíteni a készülékeikre a korábbi szoftvert,

így jelenleg nem tudnak mit kezdeni a problémával.

Egyelőre nem tudni, hogy mi okozhatja a gondot, továbbá potenciálisan a készülékekkel rendelkezők mekkora táborát érintheti. Csupán annyi biztos, hogy nem mindenkivel babrált ki a frissítés, más fórumozók szerint náluk gond nélkül települt és működik az Android 9 Pie-ra épülő rendszerszoftver.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!