Végre az alvást is követi majd az új Apple Watch

Vágólapra másolva!
A rivális termékek évek óta képesek figyelni az alvásunkat, de hamarosan az Apple Watch is megkapja ezt a funkciót.
Vágólapra másolva!

Az okosórák piacát jelenleg is az Apple Watch uralja, és állandóan találkozunk olyan cikkekkel, amelyek szerint újabb ember életét mentette meg a viselhető eszköz. Pont emiatt nagyon furcsa, hogy a rivális gyártók termékei már évek óta tudnak egy olyan nagyon hasznos dolgot, amire az Apple Watch még mindig nem képes: követni az alvásunkat. Pedig ezt még a legolcsóbb Fitbit, Garmin és Honor okoskarkötők is támogatják.

Természetesen a Samsung Galaxy Watch, a Galaxy Watch Active és a Fitbit Versa szintén képesek monitorozni az alvást. Az Apple Watch Series 4 azonban nem tudja ezt gyárilag, maximum egy külső fejlesztő appja segítségével aktiválható valami hasonló (a Sleep Watch például népszerű megoldás).

Forrás: Wareable

Az alvási adatok áttekintése és elemzése segíthet jobbá tenni az éjszakai alvást, éppen ezért jó hír, hogy a Bloomberg forrásai szerint az alvásfigyelésre az új Apple Watch is képes lesz. Megbízható belsős források szerint ezt az Apple az idei Series 5 vagy a jövő évi Series 6 modellbe építené bele.

Azt nem tudni, hogy az Apple dolgozik-e valamilyen extra, esetleg egyedi meglepetésen, de a fejlesztések elvileg még a korai szakaszban járnak. Minden bizonnyal a hangsúly a megbízhatóságon lesz, hiszen akadnak olyan termékek, amelyek annyira valótlan képet festenek, hogy kár azokat használni.