A Honor bemutatta a Gaming+ technológiát

2019.02.28. 12:07

A View20 modellen már játszható 60 FPS-sel a Fortnite.

A Honor a legújabb csúcskészüléke, a Honor View20 ugyan már az év elején bemutatkozott Európában, a vállalat a Mobil Világkongresszusra is tartogatott meglepetést a készülékkel kapcsolatban: Barcelonában bejelentették a Gaming+ technológiát, amely további gyorsulást, jobb grafikai megjelenítést és képminőséget, illetve jelentős teljesítménybeli növekedést biztosít játék során. Ezeken túl a Honor bejelentette a 3D TOF kamerát használó alkalmazások ökoszisztémáját.

Forrás: Honor

A Honor és az Epic Games közös kollaborációjának eredményeként a Honor View20 tulajdonosok exkluzív hozzáférést kapnak a Fortnite videójátékban a Honor Guard Outfit kiegészítőhöz. A Honor skin február végétől váltható ki a játékban, amely a telefonos verzión kívül PC-n, illetve konzolon is elérhetővé válik.

A Honor View20 azon kevés telefonok egyike, amely támogatja a játék 60 fps (képkocka/másodperc) módját, ráadásul az Epic Games-szel kötött együttműködés jegyében a Fortnite Unreal 4 motorja a specifikusan a View20-hoz tervezett optimalizációkat kapott.

A Gaming+ növeli az általános rendszersebességet a GPU hatékonyságának további javítása, a GPU terhelés-optimalizálása, illetve az AI töltéspredikció révén. Ezekkel az előnyökkel a Honor View20 a legmagasabb szintű játékteljesítményt nyújtja. A frissítés eredményeképp a Fortnite Vulkan verziója is támogatottá válik a Honor View20 készülékeken, még gyorsabb és kiegyensúlyozottabb eredményt adva a játékosok kezébe.

Forrás: Honor

Összességében elmondható, hogy a Gaming+ mintegy 20,34%-kal növeli a SoC energiahatékonyságát is. A Mali-G76 GPU-t érintő, transzformációra vonatkozó optimalizálást is tartalmazó frissítés tovább javítja a feladatütemezést és a párhuzamos számításokat.

Ez csökkenti a ismétlődő utasításokat és a GPU többletrajzolásokat, egyúttal növeli az adattovábbítás sebességét a CPU, a GPU és a memória között.

Emellett a GPU gördülékenyen működik együtt az innovatív AI frekvenciamodulációs ütemezéssel, amely megjósolja a várható terhelést a képkockasebesség (fps) monitorozásával, a képminőség és az érintőképernyő beviteli adatainak valós idejű figyelembevételével, és intelligensen azonosítja a teljesítményre ható szűk keresztmetszeteket. Ez a játékok szempontjából azt jelenti, hogy az új AI technológia a hagyományos megoldásokhoz képest 30%-kal pontosítja a töltési predikciót képkockánként.

A Honor Lab kutatási adatai szerint a Honor View20 átlagos fps értéke a legmagasabb az okostelefon piacon: amellett, hogy a vezető okostelefonok közül a Honor View20 képes a legmagasabb átlagos képsebesség elérésére, a legalacsonyabb rázkódási értéket is ez a készülék produkálja.

A játékosok január végétől a Fortnite alkalmazás letöltése után a Beállításokban aktiválhatják a magasabb képkocka/másodperc sebességet a minden eddiginél kedvezőbb futásteljesítményért.

Stabilabb kapcsolat, AR játékok

A Honor fejlesztőcsapata arra törekszik, hogy újszerű technológiákkal nyújtson megoldást a gamer közösség gyakran hangoztatott problémáira. A Honor View20 egy mesterséges intelligenciával támogatott tripla-antennás Wi-Fi technológiát tartalmaz, amely jelentősen csökkenti a lagolást a játékmenet során. A Honor mérnökei a telefon tartásának tanulmányozásával, valamint a kéz internetkapcsolatra gyakorolt hatásával fejlesztették ki a megoldást.

Honow View20Forrás: Origo

A Honor View20 3D-s hátlapi kamerája a készüléket egy mozgásvezérelt játékkonzollá képes alakítani, amely 3D-s játékok támogatásával lehetővé teszi, hogy részesei legyünk az élménynek. A mozgásvezérelt játékok eléréséhez a felhasználók egy speciális dokkolóval, valamint HDMI kábellel csatlakoztathatják készüléküket a TV-hez, de zökkenőmentesen kapcsolódhatnak a TV-hez vezeték nélküli hálózaton is.

Technológiai megoldásaival a Honor View20 olyan népszerű játékokat támogat, mint a Fortnite, PUBG (PlayerUnknown's Battlegrounds), AOV (Arena of Valor), ROS (Rules of Survival), Mobile Legends: Bang Bang, Vainglory és az Asphalt 9: Legend. A telefont intenzív játékra, köztük multiplayer ütközetekre optimalizálták, és a készülék kifinomult, érzékeny irányítással finomítja a játékélményt.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!