Egybeépítették a SIM-et és a microSD-t

idemia fuzion sim microsd
Balra egy klasszikus SIM, jobbra az IDEMIA FuZion
Vágólapra másolva!
Nem csak a dupla SIM-es telefonokban jöhet jól a fejlesztés.
Vágólapra másolva!

Hazánkban nem megszokott a két darab SIM kártyát fogadni képes okostelefonok vásárlása, ha pedig sikerül is pont ilyet vennie valakinek, tipikusan akkor sem kíván kettő SIM-et használni benne. Már csak azért sem, mert az elmúlt években a miniatürizálás miatt megszokottá vált, hogy a gyártók csak kettő darab kártyafoglalatot építenek a mobiljaikba: az egyikbe az elsődlegesként használni kívánt SIM kártyát kell tenni, a másikba pedig vagy egy SIM-et, vagy egy microSD-t csúsztathatnak be a vásárlók. A kettőt egyszerre nem lehet, a vevők kénytelenek választani a két típusú kártya között.

Balra egy klasszikus SIM, jobbra az IDEMIA FuZion Forrás: IDEMIA

Az IDEMIA nevű vállalat megoldotta a problémát, a FuZion néven keresztelt hibrid kártyája ugyanis egyszerre SIM és microSD. Ráadásul a termék minden olyan mobilban működik, amelyik kombinált foglalattal rendelkezik, hiszen a két típusú kártya érintkezői más helyeken találhatóak, így

lehetségesnek bizonyult szimplán összekombinálni azokat.

A Neowin ki is próbálhatta a kártyát Mobil Világkongresszuson, egy Samsung Galaxy Note 9 mobilba bedugva a telefon felcsatlakozott mindkét mobilhálózatra, és felismerte a 128 GB-os memóriakártyát is.

Sejthetően az IDEMIA FuZion nem lesz közvetlenül kapható a piacon, a terméket a mobilszolgáltatóknak kell majd árulniuk, egyelőre csak egy ázsiai cég vezette be.

Nem lepődnénk meg, ha nagy jövő állna a termék előtt, hiszen most azonnal képes megoldani a dupla SIM-es okostelefonok egy rendkívül bosszantó problémáját, plusz a jövőben az egy SIM-es készülékekben is lehetővé teheti a gyártók számára a helyspórolást.

Persze a mobilgyártók- és szolgáltatók már jó ideje dolgoznak az elektronikus SIM kártya bevezetésén, így elképzelhető, hogy inkább az eSIM + microSD kombináció terjed majd el FuZion helyett. Viszont ha ezt is hozza a jövő, attól a kombinált kártyának még lehet létjogosultsága.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!