Jó drága lehet a GeForce GTX 1650

nvidia geforce gtx 1050 3gb videokártya
NVIDIA GeForce GTX 1050 az MSI tolmácsolásában
Vágólapra másolva!
Új információk érkeztek a talán áprilisban érkező kártyáról.
Vágólapra másolva!

Most már úgy másfél éve kellemetlen helyzetben vannak a megfizethetőbb videokártyát vásárolni kívánó gamerek, hiszen a kriptovalutákat bányászók durván felsrófolták a termékek árait, ráadásul hiába csengett le már jó ideje a kriptoőrület, az árak csak keservesen lassan kezdtek el visszatérni az elvárt szintre. Példának okáért a GeForce GTX 1050 Ti kártyák jókora részének 46-48 ezer forint körül kellene tanyáznia, ehhez képest a termékek olcsóbbik felét 50-60 ezer forint közti áron árulják a boltok, a másik felét pedig még mindig 60 ezer forint fölött „hajigálják" a vásárlók után.

A kép csak illusztráció (NVIDIA GeForce GTX 1050) Forrás: NVIDIA

Sajnálatos módon úgy tűnik, hogy az NVIDIA nem mostanában kíván megkönyörülni a vékonyabb pénztárcájú gamereken. A legfrissebb információk alapján a GeForce GTX 1050 Ti közvetlen utódja a néhány hete már pletykált GeForce GTX 1650 lesz, a termék elvileg áprilisban kerülhet majd piacra, méghozzá az elődjénél 40 dollárral drágábban, 179 dolláros áron. Nettó 50 ezer forintról van szó, így hazánkban olyan 65 ezer forint környéki bruttó kezdőárra kell számítani.

A legolcsóbb GTX 1650-esek annyiba kerülhetnek majd, mint jelenleg a GTX 1050 Ti modellkínálat drágábbik fele. Ráadásul jó darabig a GTX 1650 lehet a legolcsóbb, már Turing architektúrás GeForce.

Persze a pénzükért cserébe kapnak majd némi extra teljesítményt a vásárlók. Sajnos arról még nem szólt a fáma, hogy hány CUDA mag működhet a GTX 1650 grafikus processzorában, azonban a spekulációk szerint 896-1024 darabra lehet számítani, szemben a GTX 1050 Ti-ban lévő 768-cal. Emellett a hírek szerint az új kártya ugyan marad a 4 GB GDDR5 videomemória használatánál, azonban 7 helyett már 8 Gbps sebességen düböröghetnek rajta a chipek, így az elődhöz képest plusz tizenhattal 128 GB/s-ra nőhet a VRAM sávszélessége.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!