Gyorsan nő a viselhető eszközök piaca, amit még mindig az Apple ural.

Miközben 2018 nem volt olyan jó év a mobilpiac számára, addig az okosórák és a viselhető eszközök iránt alaposan megnőtt a kereslet globálisan. Az okosórák mellett az olcsóbb fitneszes karkötők is keresettek.

Az IDC elemzői szerint 2018 utolsó negyedévében 59,3 millió viselhető eszközt szállítottak le a gyártók, az egész év során pedig 172,2 milliót. Ez 31,4 és 27,5 százalékos piacnövekedést jelent egyetlen év alatt.

Forrás: Mashable

Apró adalék, hogy ezekbe a számokba immáron a vezeték nélküli fülhallgatók is beletartoznak, azok, amelyek képesek asszisztensfunkciókat biztosítani (mint a Google Pixel Buds). A negyedik negyedéves növekedés javát pedig éppen ezek adták, ezekből 66,4 százalékkal fogyott több, az okosórák „csak" 55,2 százalékot haladtak. Ennek ellenére több okosóra fogyott október és december között, mint okoskarkötő és okosfülhallgató.

A piacot továbbra is az Apple uralja, 16,2, valamint 46,2 milliós eladással. A Xiaomi az olcsó Mi Band miatt szerepel jól, a top 5-ben pedig ott van még a Huawei, a Fitbit és a Samsung is.