Jöhet PC-re az első négy Halo-játék

2019.03.06. 18:07

Heteken belül bejelenthetik a The Master Chief Collection kiadását.

Néhány nappal ezelőtt a PC Gamernek adott interjújában a Microsoft Xbox-divíziójának vezetője azt nyilatkozta, hogy a vállalat a jövőben szeretné kiszolgálni a számítógépes játékosok igényeit, az ennek érdekében tett konkrét lépések pedig a júniusi E3 2019 játékkiállításon válnak hivatalossá.

Halo 5: GuardiansForrás: Microsoft / 343 Industries

Brad Sams, a Thurrott.com meglehetősen jól informált szerzője szerint a Microsoft egyik meglepetése az lesz, hogy Xbox One után számítógépekre is kiadja a Halo: The Master Chief Collectiont. A csomag a Halo: Combat Evolved Anniversary, a Halo 2: Anniversary, a Halo 3, továbbá a Halo 4 játékokat tartalmazza, ráadásul grafikailag felújítva.

A csomag érkezése állítólag nyílt titok a Microsoftnál.

A források szerint a Master Chief Collection számítógépes verziójának portolási munkája rendkívül előrehaladott van, Sams szerint talán az E3 2019-en jelentheti be a Microsoft a játékot. Viszont a KitGuru rámutatott, hogy a következő hetekben több olyan rendezvény is lesz, amelyek remek alkalmat adnának a leleplezésére, így a sorozat számítógépes rajongói azért reménykedhetnek a legjobbakban.

A csomagban lévő négy játék közül eddig csak az első vált annak idején elérhetővé PC-re, és a Halo 5: Guardians sem kapott PC-s kiadást. Nem tudni, hogy az utóbbi elkészülhet-e Windowsra, de nem lepődnénk meg, ha már a Master Chief Collection érkezésében ennyire biztosak a források, plusz a jelenleg fejlesztés alatt álló hatodik Halo-játék (Halo Infinite) is garantáltan tiszteletét teszi a számítógépeken.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!