Ennyibe kerülhet a Galaxy S10+ gyártása

Samsung Galaxy S10 teszt
Elől pedig egy dupla (S10+)
Vágólapra másolva!
A TechInsights becslése szerint az eladási ár felét sem éri el a költség.
Vágólapra másolva!

Nem pusztán a presztízs miatt imádják a csúcskészülékeiket az androidos mobilgyártók, hanem mert a prémium modellek eladásával keresik arányaiban a legtöbb pénzt, messze ezeken a legmagasabb a haszonkulcsuk. Éppen ezért is van az, hogy egy gyártó belépő- és középkategóriás modelljei ugyan teljesíthetnek korrektül a kasszáknál, de ha nem fogy az éppen aktuális csúcsmobil, az feltűnő nyomot hagyhat a negyedéves üzleti jelentéseikben.

Samsung Galaxy S10+ Forrás: Origo

Persze adódik az érdekes kérdés, hogy vajon ténylegesen mennyibe kerülnek ezek a csúcsmobilok? A TechInsights érdekesség gyanánt utánanézett a kérdésnek a 8 GB memóriával és 128 GB háttértárral szerelt Samsung Galaxy S10+ kapcsán. A készülék ajánlott fogyasztói ára 999 dollár az USA-ban, a portál szerint azonban az anyagköltsége és gyártási költsége összesen 420 dollár, ami a vételi ár 42 százaléka.

420 dollár lehet a Samsung Galaxy S10 (8GB/128GB) előállítási költsége Forrás: TechInsights

Persze fontos hozzátenni, hogy a Samsung garantáltan nem keres minden egyes eladott mobilon 579 dollárt, azaz olyan 162 ezer forintot. Ebből az összegből lejönnek többek közt a különféle adók, a szállítási költségek, a forgalmazók haszonkulcsa, a készülék reklámkampányának garantáltan a csillagos eget elérő költségei, továbbá a készülékkel kapcsolatos kutatási és fejlesztési tevékenység szintén extrém ára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!