Akadoznak az Apple legdrágább iPhone-jai

Vágólapra másolva!
Akadozó animációk dühítik az iPhone XS és az iPhone XS Max készülékek felhasználóit.
Vágólapra másolva!

Az Apple fórumán egyre sokasodnak azok a bejegyzések, amelyek szerint apróbb hiba adódott az iPhone XS és az iPhone XS Max készülékeken. Amennyiben 10 másodpercig vagy hosszabb ideig ezek az okostelefonok inaktívak, akkor később görgetéskor vagy fölfelé csúsztatáskor (app bezárása) a képernyő és az animációk akadoznak. A probléma ráadásul nem új, igazából már tavaly októberből is vannak ilyen panaszok. A Facebookon is külön foglalkoznak a témával.

Az Apple tud a hibáról, több érintett cserekészüléket is kapott, de a cseremodelleknél is jelentkezett az akadozás. Érdekes módon sem az iPhone XR, sem az iPhone X készülékeknél nem tapasztalható ez a hiba.

Forrás: Mashable

Azt nem tudni, hogy mi áll az akadozás hátterében. Egyes elméletek szerint az inaktív idő alatt lekapcsol az A12 Bionic chip, és az első érintéseket késve reagálja le. Mások szerint az érintett modellek nincsenek jól kalibrálva.

Bár mindez nagyon apró problémának tűnik, a készüléktulajdonosok arra panaszkodnak, hogy az idő múlásával egyre jobban idegesíti őket. Az Apple vizsgálja a hibát.