A Huawei szerint az összehajtható mobilok idővel olcsóbbak lesznek

Vágólapra másolva!
Richard Yu szerint a Mate X a következő években nagyban befolyásolja majd a mobilpiacot.
Vágólapra másolva!

Richard Yu, a Huawei fogyasztói üzletágának ügyvezetője nemrég egy német lapnak adott interjút, amiben az okostelefonos üzletág jövőjéről beszélt.

Az ügyvezető szerint a nemrég bemutatkozott Mate X összehajtható mobil jelentős mértékben befolyásolja majd a mobilpiacot a következő években, elsősorban azért, mert sok gyártó megpróbálja majd lemásolni azt, amit a Huawei alkotott.

Európában az újdonság 2300 euróba kerül majd, vagyis a legtöbb fogyasztó már a megjelenése előtt lemondhat róla. Az ügyvezető szerint azonban a helyzet idővel változhat. Minél népszerűbbek lesznek az összehajtható eszközök, a Huawei reményei szerint annál jobban csökkenhet a vételáruk. Idővel ez akár 1000, sőt, még 500 euró alá is lemehet, persze minden a kereslettől függ.

Forrás: GadgetMatch

Richard Yu szerint egyébként idén biztosan nem lesz összehajtható Apple iPhone, de úgy gondolja, hogy az Apple jövőre sem tudja ezt összehozni.

A Huawei eközben a még jobb kamerákra és a hosszabb üzemidőre, gyorsabb akkutöltésre koncentrál majd. Mindebben nagy szerep jut a mesterséges intelligenciának is. Jövőre pedig a világ legnagyobb okostelefon-gyártójává válna a Huawei – persze ehhez a Samsungnak is lesz még egy-két szava, és az amerikai helyzet sem a kínaiak oldalán áll.

Yu hozzátette, hogy van B-terve a Huaweinek, ha valamiért nem fér majd hozzá az Androidhoz vagy a Windows 10-hez: kifejlesztettek egy saját operációs rendszert, ami kompatibilis a gyártó termékeivel.