Sürgősen frissíteni kell a Windowst

windows update
Windows Update
Vágólapra másolva!
Összesen 64 sebezhetőséget szüntetett meg a Microsoft.
Vágólapra másolva!

Magyar idő szerint kedd este elérhetővé váltak a Microsoft legújabb hibajavításai a támogatott termékeihez. A cég összesen 64 sérülékenységet foltozott be többek közt a Windowsokban, az Office csomagokban, az Internet Explorerben, és az Edge-ben. Ezekből 15 kritikus besorolást kapott, két kritikus hiba pedig már aktív kihasználás alatt áll.

Windows Update Forrás: Origo

A márciusi patch kedd során a Windows 7 is az előtérbe került: egyrészt az egyik nulladik napi sérülékenységet csak az operációs rendszer és a Chrome böngésző kombinációja esetén lehet kihasználni, másrészt pedig a nyugdíj előtt álló rendszer kapott egy funkcionális frissítést is, amivel képessé vált az SHA-2 algoritmussal aláírt, jövőbeli javítások telepítésére.

Aki nem telepíti ezt a patchet, az nem lesz képes installálni a rendszer jövőbeli biztonsági javításait.

Végül megemlítendő, hogy a Windows 10 October 2018 Update-hez nemrég érkezett egy kumulatív javítás, ami csökkentette egyes játékok futási sebességét. A mostani hibajavító kedden jött egy újabb összegző javítás a rendszerhez, ez elvileg megoldja a problémát.

A Microsoft legújabb javításainak a telepítése szokás szerint pofonegyszerű, csak futtatni kell a Windows Update frissítőszolgáltatást.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!