Mesterséges intelligenciára szakosodott céget vett az Apple

Vágólapra másolva!
A vállalat technológiáját akár azonnal bevetheti a piacon az Apple.
Vágólapra másolva!

Az Apple a várakozások szerint március 25-én mutatja be az új videós streamingszolgáltatását, és mostanában sok volt a pletyka a felvásárlásokkal kapcsolatban is. A legtöbb szakértő azonban úgy véli, az Apple nem tervez olyan gigantikus vásárlást, tehát nem valószínű, hogy megvenné a Disneyt vagy a Netflixet. Az Apple a kisebb felvásárlásokban hisz, mint például az AuthenTec 2012-ben történő megvétele, 365 millió dollárért. Ennek az eredménye lett egy évvel később a Touch ID.

Forrás: iMore

Most újabb példát jelenthet egy apró startup felvásárlása, amely gépi tanulással foglalkozik. Az Apple megvette a Laserlike-ot, aminek az App Store-ban volt egy alkalmazása. Ez mesterséges intelligencia segítségével kínált személyes szabott keresési találatokat, olyan témákról, amelyek érdeklik a felhasználót. Az appot azóta törölték, a felvásárlás részletei nem nyilvánosak.

A tippek szerint a Laserlike technológiáját az Apple fizetős hírszolgáltatásába építik be, ami szintén március 25-én debütál. A CNBC szerint egy fejlesztő olyan kódrészletet talált, amely alapján a szolgáltatás PDF-alapú lesz, vagyis az előfizetők offline is elérik majd a tartalmakat.