Nettó kamu az androidos vírusirtók kétharmada

google android
Vágólapra másolva!
Beigazolódott, amit nagyon sokan már régóta sejtettek.
Vágólapra másolva!

Az Android és a Windows felettébb eltérő szörnyek, azonban két szempontból egy húron pendülnek: piacvezetők a maguk termékkategóriáiban, továbbá azt telepítenek rájuk a felhasználók, amit csak kívánnak. Ez persze az Android esetében is kártevőproblémához vezetett, a Google minden igyekezete ellenére nem képes megakadályozni, hogy rosszindulatú programok kerüljenek az androidos eszközökre. Még a Play Áruházba is rendszeresen bejutnak, pedig afölött teljhatalma van.

Forrás: Matan Segev / Pexels

Mindennek a következtében látszólag boldog-boldogtalan androidos vírusirtó programokat próbál rásózni a mobilozókra, a közismert biztonsági cégek mellett egymás után bukkannak felek a noname felektől származó antivírusok. Sokakban felmerült, hogy ezek jókora része kamu lehet, azonban az osztrák AV Comparatives most bebizonyította, hogy tényleg ez a helyzet.

A víruslabor összesen 250 androidos vírusirtót vizsgált meg, az eredmény pedig sokkoló: 138 termék a közismert kártevők 30 százalékát sem tudta detektálni, azaz gyakorlatilag semmit sem érnek.

Viszont a közismert biztonsági cégek termékei mind jól szerepeltek, 23 vírusirtó 100 százalékos detekciós rátát tudott felmutatni.

A tesztelt termékek pontos eredményei ezen a weblapon böngészhetőek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!