Dolgozik a tökéletesen teljes kijelzős okostelefonon a Samsung

Vágólapra másolva!
Folynak a fejlesztések, de a valóban teljes kijelzős mobil nem a következő 1-2 évben jelenik meg.
Vágólapra másolva!

A mobilpiac és a tech szektor nagyon szeretné elérni a tökéletesen keret nélküli, teljes képernyős készülékeket. Ehhez új megoldásokra van szükség. A közeljövőben pedig nem számíthatunk arra, hogy káva, lyukak vagy kivágások nélküli, csupa kijelzős okostelefonokat kapunk, annak ellenére sem, hogy vannak már felugró és fúrt kamerák, valamint hang jön az LG G8 ThinQ, és elvileg majd a Huawei P30 Pro kijelzőjéből is.

Yang Byung-duk, a Samsung mobilos kutatás-fejlesztési csoportjának kijelzőkkel foglalkozó divízióját vezető alelnöke, és nemrég azt mondta a médiának, hogy a csupa kijelzős okostelefon nem a következő 1-2 évben jelenik majd meg.

Forrás: DigitalTrends

A Samsung persze gőzerővel dolgozik a témán, de a láthatatlan kamera egyelőre nem kivitelezhető. Senki sem tudja, hogy 2, 3, 5 vagy 10 évbe telik majd a képernyő mögé elrejteni a kamerákat és a szenzorokat. Addig is a Galaxy S10-ből ismert Infinity-O, vagyis a fúrt kijelző jelenti a következő nagy mérföldkövet.

A Galaxy S10 és a Galaxy S10+ fúrt kijelzője nagyon bonyolult technológia, ami óriási fejlődést is jelent a kijelzők piacán. A következő lépcső azonban összehasonlíthatatlanul nehezebb: a képernyő mögé kellene építeni a kamerát, úgy, hogy az működjön, de láthatatlan legyen. Ami a hangszórót illeti, a Samsung is fontolgatja a képernyő hangszóróvá alakítását.