Odacsapott az erotika kitiltása a Tumblrnek

2019.03.16. 08:07

Százötvenmillió látogatót veszíthetett a blogszolgáltatás.

Tavaly december elején a felhasználói táborának jókora részét sokkolva a Tumblr bejelentette a vizuális jellegű pornográf tartalmak teljes kitiltását a blogszolgáltatásból, december közepétől kizárólag az írott erotikus alkotásoknak hajlandó otthont biztosítani. A döntés az után született meg, hogy az Apple eltávolította a Tumblr iOS-es appját az App Store-ból, mivel egyes blogokon pedofil tartalmak jelentek meg.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Golubovy

Az összes nagy blogszolgáltatás közül a Tumblr rendelkezett a legnagyobb erotikus közösséggel, így várható volt, hogy a tiltás drámaian csökkentheti a látogatottságát. Most kiderült, hogy még a vártnál is rosszabb lehet a helyzet: a SimilarWeb szerint a kitiltás hónapjában még 521 millió látogatót tudott felmutatni a Tumblr, míg idén februárban már csak 370 milliót.

Egy szempillantás alatt a látogatóinak 30 százalékát veszíthette el a szolgáltatás.

Persze ezek nem hivatalos számok, a harmadik felek nem tudják a kellő precizitással mérni a látogatószámot, azonban a Statista mérései alapján is nagyjából ekkora csökkenés mehetett végbe a látogatószám tekintetében.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!