Megérkezett az idei Apple iMac

apple imac
Apple iMac (2019)
Vágólapra másolva!
Mindkét kijelzőátlójú modell elérhető Radeon Pro Vegával.
Vágólapra másolva!

Az idei iPad Mini és iPad Air meglepetésszerű leleplezése után az Apple csendben frissítette az iMac asztali számítógépeit is. Kinézetre semmi sem változott az előző generációs modellekhez képest, azonban 21 hüvelykesben már négymagos vagy hatmagos, hetedik vagy nyolcadik generációs Intel Core processzorok dolgoznak, míg a 27 hüvelykest választók hatmagos vagy nyolcmagos, kilencedik generációs Intel Core-t kapnak.

Apple iMac (2019) Forrás: Apple

További érdekesség, hogy immáron mindkettő iMac elérhető Radeon Pro Vega grafikus vezérlővel. Sajnos aki a 21 hüvelykes gépre pályázik, az csak a legdrágább gyári konfigurációt módosíthatja úgy, hogy Radeon Pro 560X helyett Radeon Pro Vega 20 legyen benne.

További érdekesség, hogy a gépek alapvetően továbbra is klasszikus merevlemezzel vagy Fusion Drive hibrid meghajtóval érkeznek.

Ráadásul aki 2019-ben inkább SSD háttértárat kérne a vadiúj, prémium kategóriás számítógépébe, annak megdöbbentően mélyen a zsebébe kell nyúlnia a kiváltságért.

Például aki a legolcsóbb 21 hüvelykes modellre pályázik, de az 1 TB-os merevlemez helyett inkább 256 GB-os SSD-t kér bele, annak 72 800 forint (!) felárat kell fizetnie. A tárhelycserével 493 ezer forintra emelkedik a kérdéses számítógép ára, pedig az aránylag kis kapacitású SSD mellett csak egy Full HD kijelzőt, kétmagos és hyper-threadinges Intel Core i5 processzort, integrált Iris Plus Graphics 640 videovezérlőt, 8 GB memóriát, továbbá egeret és billentyűzetet kap.

Ez a konfiguráció gyakorlatilag egy alsó-középkategóriás laptop.

A lényegében azonos, Windows 10-zel gyárilag előtelepített noteszgépek olyan 220 ezer forint környékén kezdődnek, bár ezekben persze csak 15 hüvelyk körüli kijelzők vannak. Cserébe viszont nincsenek asztalhoz kötve.

A 21 hüvelykes iMac 420 ezer forintnál, a 27 hüvelykes pedig 680 ezer forintnál kezdődik. A részletes specifikációkra és árakra kíváncsiak itt kupálhatják ki magukat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!