VPN-nel újított az androidos Opera

opera android vpn
Megérkezett az ingyenes VPN az androidos Operába
Vágólapra másolva!
Teljesen ingyenesen használható a funkció.
Vágólapra másolva!

A számítógépes kiadása után végre az androidos Operába is megérkezett az ingyenes VPN. A segítségével elmaszkolhatjuk a meglátogatott online szolgáltatások elől a valódi IP-címünket, más országban tartózkodónak adhatjuk ki magunkat. Ez akkor lehet hasznos, ha olyan webhelyeket szeretnének elérni, amelyeknek a használatát letiltották a tartózkodási helyünkön, például egy videostreamelő szolgáltatást, vagy éppen egy GDPR-inkompatibilis hírportált.

Megérkezett az ingyenes VPN az androidos Operába Forrás: Opera

Ezek persze kissé rétegigények, azonban van egy további, mindenki számára óriási előnye a VPN használatának: az aktiválása után minden adatforgalom titkosított csatornán keresztül történik. Emiatt ha például egy kémkedésre átalakított, nyilvános wifihez csatlakozunk, akkor az üzemeltetője nem tud majd fényt deríteni a meglátogatott webhelyek körére, vagy éppen a személyazonosságunkra.

Az ingyenes VPN-funkció az Opera 51-től kezdve érhető el, így aki nem találná a Beállítások menüben a bekapcsológombját, annak frissítenie kell az alkalmazást a Play Áruházon keresztül. Előfordulhat, hogy beletelik még néhány napba, mire mindenkinél felbukkan az aktuális főverziója.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!