A kiterjesztett valóságban folytatja az Angry Birds

Vágólapra másolva!
Csak meghatározott Apple iPhone és iPad modellekre lesz elérhető az Angry Birds AR: Isle of Pigs.
Vágólapra másolva!

Egykor az Angry Birds volt a legnépszerűbb mobilos játék, idővel pedig mindenhol megjelentek a benne szereplő karakterek. A Rovio megpróbált lépést tartani a technológia fejlődésével, így lett VR-verzió az Oculus Riftre és egyéb headsetre, AR-változat a Magic Leapre.

Forrás: Macworld

Most pedig érkezik az Angry Birds AR: Isle of Pigs, amely csak meghatározott Apple iPhone és iPad modelleken lesz használható. Ez az Apple ARKitet használja, vagyis elegendő becélozni a mobillal egy üres dohányzóasztalt, máris megjelenik a pálya és a különböző elemek, a mobilból pedig csúzli lesz.

A játékosok körüljárhatják a pályákat, rejtett tárgyakat kereshetnek, illetve gyenge pontokat a támadáshoz. A Rovio ingyen adja a játékot a Resloution Games együttműködésének hála, de szinte biztos, hogy lesznek in-app vásátlások. A játék az iTunesról már előrendelhető, tavasz végén érkezik. Androidra nem lesz elérhető, csak Apple eszközökre.

Az iPhone 6S-től kezdve minden iPhone-on fut majd a játék, ahogyan az összes iPad Pro is támogatott. Emellett az ötödik- és hatodik-generációs iPad és a legújabb iPad Air, valamint iPad mini is.