Az autó csomagtartójába is kérhetjük majd a csomagokat?

skoda futár internetes rendelés autó csomag küldemény
A Škoda szeretné, ha a futárok közvetlenül az autók csomagtartóba szállíthatnák a csomagokat
Vágólapra másolva!
Hazájában kezdte meg az elképzelés tesztelését a Škoda.
Vágólapra másolva!

Jelentős előnyei miatt az internetes rendelés a szemeink előtt rajzolja át a kiskereskedelem térképét, azonban sokaknak problémát jelent, hogy az elfoglaltságaik miatt nem tudnak otthon a csomagok érkezésére várni. Az eddigi legjobb megoldást az átvevőpontok kitalálása jelentette, azonban nem mindenki lakóhelyének a közelében van ilyen pont, plusz nyilván oda kell fáradni a küldemény átvételéhez.

A Škoda szeretné, ha a futárok közvetlenül az autók csomagtartóba szállíthatnák a csomagokat Forrás: Škoda

A Škoda most remek ötlettel állt elő a probléma részleges megoldására: lehetővé tenné az autótulajoknak, hogy közvetlenül a kocsijuk csomagtartójába kérjék a csomagjaik. A futár GPS-koordináták alapján találja meg az autót, egy mobilappon keresztül egy alkalommal ki tudja nyitni a csomagtér fedelét, a küldemény berakása után pedig visszazárja a csomagtartót.

Az autógyártó Csehországban kezdte tesztelni az Alaz és Rohlik internetes áruházak segítségével a megoldást, és ha jól működik, akkor a későbbiekben szeretné széles körben elérhetővé tenni. A Škoda a Volkswagen Csoport tagja, így nem lepődnénk meg, ha többek közt az Audi, a Volkswagen és a SEAT illetékesei is hallottak volna már a cseh kollégák elképzeléséről.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!