Két ingyenjáték is jött a hétvége előtt

2019.03.22. 14:07

Nem muszáj nagy gamernek lenni az Oxenfreehez és a Tacomához.

A meteorológusok szerint „szikrázó" napsütésre számíthatunk a hétvégén, amit érdemes lesz kihasználni, aztán esti levezetésként persze jöhet némi videojátékozás. Egymással párhuzamosan két játék is ingyen beszerezhetővé vált, az ismertebb a Tacoma című alkotás, amely a nagy sikert aratott Gone Home készítőinek második sétaszimulátora. Ebben egy elhagyatott űrállomást kell bejárniuk a játékosoknak, a történetet szöveges és hangnaplós formában kapják.

A Tacomát a Humble Store osztogatja, ezen a lapon igényelhető, az érdeklődők pedig a szokásostól eltérően ezúttal egy DRM-mentes letöltést kapnak, nem steames kulcsot. A sikeres igénylés után a „Purchases" menüből tölthető le a Windows mellett Linuxon és macOS-en is futó játék. Az akció magyar idő szerint 2019. március 24. este 6 óráig tart.

A másik ingyenjáték az Oxenfree, az Epic Game Store két héten keresztel bárkinek odaadja, a Tacomával ellentétben nem kell sietni a beszerzésével. Szintén egy sztoriközpontú játékról van szó, enyhe szerepjátékos elemekkel, ám ez első személyű nézet helyett oldalnézetes perspektívát használ.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!