Töltőállomássá válhat az iPhone

apple iphone okostelefon mobilozás smartphone
Vágólapra másolva!
A Huawei és a Samsung nyomdokaiba léphet az Apple.
Vágólapra másolva!

Úgy fél évvel az idei Apple iPhone okostelefonok bemutatása előtt most már érezhetően nő a készülékekkel kapcsolatos pletykák mennyisége. A legújabb híresztelés, hogy a japán Macotakara blog forrásai megerősítették a szintén remek forrásokkal rendelkező Ming-Chi Kuo elemző értesüléseit, miszerint az új mobilok képesek lesznek vezeték nélkül más eszközöket tölteni.

A kép csak illusztráció Forrás: Picjumbo.com / Pexels

Ez ugyan nem olyasmi, amit minden nap használnának a készülékek tulajdonosai, de alkalmanként nagyon jól jöhet, ha mondjuk lemerülnek a mobilokhoz vásárolt Apple AirPods fülhallgatók, vagy éppen egy családtagnak haldokolna az okostelefonja piknikezés közben, mert az éjszaka elfelejtette feltenni a töltőre. A témánál tartva az új telefonok akkuja sokkal gyorsabban tölthető lehet a vezetékes fali töltővel, 5 helyett talán már 18 wattos kerülhet a dobozaikba.

A más eszközök vezeték nélküli tölthetősége nem újdonság, a tavaly októberben bemutatott Huawei Mate 20 után a februárban leleplezett Samsug Galaxy S10 termékcsalád tagjai is megkapták a funkciót.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!