Kiszivárgott a vadiúj Microsoft Edge

microsoft edge google chrome chromium böngésző
Microsoft Edge (75.0.107.0)
Vágólapra másolva!
Bárki kipróbálhatja a saját felelősségére.
Vágólapra másolva!

Pár napja megjöttek az első képek a Google Chrome motorját használó Microsoft Edge böngészőről, most pedig kiszivárgott az internetre az alkalmazás egy belső tesztelésre szánt kiadása. Az érdeklődők a saját felelősségükre innen tölthetik le a 64 bites Windowson futó, 75.0.107.0-s változatát.

Microsoft Edge (75.0.107.0) Forrás: Origo

A verziószám arra utal, hogy a böngészőben a jelenleg fejlesztői előzetes státuszban lévő Chromium 75 motor dolgozik, a Chrome böngésző jelenlegi stabil változata még a Chromium 73-at használja. Az alkalmazás gyakorlatilag egy Google Chrome, látszólag csak annyit tett a Microsoft, hogy átszabta a főmenü, a beállítóoldal, továbbá a Bővítmények lap felépítését és kinézetét.

Microsoft Edge (75.0.107.0) Forrás: Origo

A bővítményeknél tartva a vadiúj Microsoft Edge-hez jelenleg a Microsoft Áruházból és a Chrome webáruházból is lehetséges bővítményeket telepíteni, bár az utóbbihoz be kell kapcsolni egy opciót a Bővítmények lap alján. Aki a Microsoft Áruházból telepítene bővítményeket, az közvetlenül megteheti ezt a böngészőből, nem kell miatta elindítani a Windows 8 / 10 rendszerekben jelenlévő Microsoft Áruház appot.

Microsoft Edge (75.0.107.0) Forrás: Origo

Egyelőre nem világos, hogy mikor válhat elérhetővé a böngésző nyilvános előzetese, de a most kiszivárgott béta alapján még azon sem lepődnénk meg, ha napokon belül kiadnák, egyáltalán nem kelti félkész szoftver benyomását.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!