Kiszivárgott a vadiúj Microsoft Edge

2019.03.25. 12:07

Bárki kipróbálhatja a saját felelősségére.

Pár napja megjöttek az első képek a Google Chrome motorját használó Microsoft Edge böngészőről, most pedig kiszivárgott az internetre az alkalmazás egy belső tesztelésre szánt kiadása. Az érdeklődők a saját felelősségükre innen tölthetik le a 64 bites Windowson futó, 75.0.107.0-s változatát.

Microsoft Edge (75.0.107.0)Forrás: Origo

A verziószám arra utal, hogy a böngészőben a jelenleg fejlesztői előzetes státuszban lévő Chromium 75 motor dolgozik, a Chrome böngésző jelenlegi stabil változata még a Chromium 73-at használja. Az alkalmazás gyakorlatilag egy Google Chrome, látszólag csak annyit tett a Microsoft, hogy átszabta a főmenü, a beállítóoldal, továbbá a Bővítmények lap felépítését és kinézetét.

Microsoft Edge (75.0.107.0)Forrás: Origo

A bővítményeknél tartva a vadiúj Microsoft Edge-hez jelenleg a Microsoft Áruházból és a Chrome webáruházból is lehetséges bővítményeket telepíteni, bár az utóbbihoz be kell kapcsolni egy opciót a Bővítmények lap alján. Aki a Microsoft Áruházból telepítene bővítményeket, az közvetlenül megteheti ezt a böngészőből, nem kell miatta elindítani a Windows 8 / 10 rendszerekben jelenlévő Microsoft Áruház appot.

Microsoft Edge (75.0.107.0)Forrás: Origo

Egyelőre nem világos, hogy mikor válhat elérhetővé a böngésző nyilvános előzetese, de a most kiszivárgott béta alapján még azon sem lepődnénk meg, ha napokon belül kiadnák, egyáltalán nem kelti félkész szoftver benyomását.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!