Apple termékeket használt a Huawei igazgatója

Vágólapra másolva!
MacBook, iPhone és iPad készüléke is volt a letartóztatott Meng Wanzhou pénzügyi igazgatónak.
Vágólapra másolva!

Több nagy gyártóval előfordult már, hogy kiderült: a vezetői vagy dolgozói Apple készülékeket használnak. A Twitteren is rendszeresek azok a bakik, amikor az androidos riválisok iPhone-ról tesznek közzé tartalmakat. A Huawei sem kivétel.

Tavaly a kanadai hatóságok letartóztatták a Huawei pénzügyi igazgatóját, Meng Wanzhou-t. Nemrég előkerült egy dokumentum, amelyen az látható, hogy az igazgatónak milyen készülékeit foglalta le a rendőrség. Ebből kiderült, hogy milyen eszközöket használt napi szinten a pénzügyi igazgató.

Forrás: Macworld

Három Apple eszköz is a tulajdonában volt: egy MacBook Air, egy iPad Pro és egy iPhone 7 Plus. Ezek mellett csak egy Huawei eszköze volt, egy Mate 20 RS Porsche Design (a Huaweinek is van táblagépe és laptopja, de ilyesmit nem használt Meng Wanzhou).

Mivel az iPhone nem volt valami új, ezért a tippek szerint Wanzhou elsődleges készüléke a Mate 20 RS volt. A kritikusok szerint ugyanakkor a 2018-as Huawei csúcsmobilt a 2016-os iPhone-hoz kell hasonlítani. Egyes elképzelések szerint pedig azért használt Apple termékeket az igazgató, hogy a kínai kormány ne kapja meg a beszélgetéseit. Mindez persze csak spekuláció, valószínűleg sosem tudjuk meg az igazságot.