Hasznos app jött a Firefoxot használóknak

mozilla firefox lockbox
Firefox Lockbox
Vágólapra másolva!
Androidos mobilappokban is ki lehet vele töltetni a bejelentkezési mezőket.
Vágólapra másolva!

Végre az androidos eszközökre is elérhetővé vált a Firefox Lockbox mobilalkalmazás. A szoftver egy jelszótároló, az elindítása után könnyedén megtekinthetőek a Firefoxba elmentett jelszavak, már ha azokról készült online biztonsági mentés a böngészőhöz tartozó, opcionális Firefox-fiók használatával.

Firefox Lockbox Forrás: Mozilla

A Firefox Lockbox elsősorban akkor jöhet jól, ha valaki a számítógépével ellentétben a mobilján nem Firefoxot használ, hiszen a segítségével hozzáférhet a mentett jelszavaihoz, így szükség esetén könnyedén be tud jelentkezni a webhelyekre. Az alkalmazás másik felettébb kényelmes sajátossága, hogy ideális esetben képes magukban a mobilappokban is kitölteni a bejelentkezési mezőket, így nem kell másolással-beillesztéssel mozgatni a belépési adatokat az appok között.

A Lockbox ujjlenyomattal és PIN-kóddal is lezárható, így a mobilokhoz hozzáférő illetéktelenek nem tudják megtekinteni a jelszavakat.

Sajnos a Firefox Lockbox működéséhez legalább Android 7.0-ra van szükség, így az androidos eszközöket használók közel fele nem tudja futtatni. Ők azt tehetik a kényelmük fokozása érdekében, hogy installálhatják az eszközeikre a mobilos Firefoxot, majd aktiválhatják a Firefox-fiókjukkal való szinkronizálást. Ezután szükség esetén a Beállítások → Adatvédelem → Bejelentkezések kezelése menüből kimásolhatják a jelszavaikat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!