Rossz áprilisi tréfát talált ki a Sony

console controller game gamepad gaming player playing playstation tv Two players playing video games on TV at home
Two players playing video games on TV at home
Vágólapra másolva!
Nem árulhatnak playstationös letöltőkódokat a boltok.
Vágólapra másolva!

Egymás után tűnnek el a videojátékokat értékesítő boltok, hiszen a gamerek kényelmi okból egyre inkább digitálisan vásárolják meg a konzolos és számítógépes játékokat. Az ebből fakadó bevételkiesésre válaszul a játékkiadók lehetővé tették, hogy a boltok digitális letöltőkódokat is áruljanak, így legalább az olyan vevőiket megtarthatták, akik irtóznak a bankkártyájuk adatainak a kiadásától, vagy még nem rendelkeznek vele.

Two players playing video games on TV at home Forrás: EuroFIFA

A The Verge érdeklődésére a Sony Interactive Entertainment megerősítette, hogy ennek most vége: április elsejétől kezdve a klasszikus boltok nem vehetnek többé letöltőkódokat a playstationös játékokhoz, kizárólag dobozos formában árulhatják azokat. Viszont jó hír, hogy játékkiegészítőket továbbra is árulhatnak majd digitálisan, továbbá a PlayStation-fiókok belső egyenlegének feltöltésére kitalált ajándékkártyák forgalmazásáról sem kell lemondaniuk.

Akik nem kívánnak bankkártyával fizetni a PlayStation Store-ban, azok a feltöltőkártyák vásárlásával a jövőben is képesek lesznek elkerülni a kártyaadataik kiadását.

A közeljövőben nem csak a Sony babrál ki a klasszikus kereskedésekkel: a Microsoft pár héten belül bemutatja majd az eddigi legolcsóbb, optikai meghajtó nélküli Xbox One S-t. A terméket megvásárlók csak digitálisan tudnak majd játékokat venni, így érzésünk szerint ez a konzol végső soron sokkal jobban fájhat majd a boltoknak, mint a Sony áprilisi tréfája.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!