Rossz áprilisi tréfát talált ki a Sony

2019.03.27. 12:08

Nem árulhatnak playstationös letöltőkódokat a boltok.

Egymás után tűnnek el a videojátékokat értékesítő boltok, hiszen a gamerek kényelmi okból egyre inkább digitálisan vásárolják meg a konzolos és számítógépes játékokat. Az ebből fakadó bevételkiesésre válaszul a játékkiadók lehetővé tették, hogy a boltok digitális letöltőkódokat is áruljanak, így legalább az olyan vevőiket megtarthatták, akik irtóznak a bankkártyájuk adatainak a kiadásától, vagy még nem rendelkeznek vele.

Two players playing video games on TV at homeForrás: EuroFIFA

A The Verge érdeklődésére a Sony Interactive Entertainment megerősítette, hogy ennek most vége: április elsejétől kezdve a klasszikus boltok nem vehetnek többé letöltőkódokat a playstationös játékokhoz, kizárólag dobozos formában árulhatják azokat. Viszont jó hír, hogy játékkiegészítőket továbbra is árulhatnak majd digitálisan, továbbá a PlayStation-fiókok belső egyenlegének feltöltésére kitalált ajándékkártyák forgalmazásáról sem kell lemondaniuk.

Akik nem kívánnak bankkártyával fizetni a PlayStation Store-ban, azok a feltöltőkártyák vásárlásával a jövőben is képesek lesznek elkerülni a kártyaadataik kiadását.

A közeljövőben nem csak a Sony babrál ki a klasszikus kereskedésekkel: a Microsoft pár héten belül bemutatja majd az eddigi legolcsóbb, optikai meghajtó nélküli Xbox One S-t. A terméket megvásárlók csak digitálisan tudnak majd játékokat venni, így érzésünk szerint ez a konzol végső soron sokkal jobban fájhat majd a boltoknak, mint a Sony áprilisi tréfája.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!