Itt a Nokia első kifúrt kijelzős mobilja

nokia x71 nokia 8.1 plus
Nokia X71 (Nokia 8.1 Plus)
Vágólapra másolva!
Emellett 48 megapixeles kamera került a hátlapjára.
Vágólapra másolva!

A HMD Global egy tajvani sajtóeseményen bemutatta az első kifúrt kijelzővel ellátott okostelefonját. Ázsiában a Nokia X71 nevet kapta a modell, és április végén kerül a boltok polcaira, de a nemzetközi piacokon valószínűleg Nokia 8.1 Plus néven lesz ismert. Egyelőre nem világos, hogy Európába mikor érkezhet meg, de nem tartunk attól, hogy túlságosan sokat váratna magára a megjelenése.

Nokia X71 (Nokia 8.1 Plus) Forrás: Nokia

A 93 százalékos előlap-kijelző aránnyal rendelkező mobilba 6,4 hüvelykes és 1080×2316 pixeles IPS érintőpanel került, az előlapi kamerája 16 megapixeles. A hátlapján három kamera található: a fő szenzora 48 megapixeles, a széles látószögű képalkotója 8 megapixeles, a harmadik szenzor pedig egy mélységérzékelésre kitalált, 5 megapixeles darab.

A 48 megapixeles kamerára egy pillanatra visszatérve a napokban írtunk arról, hogy nagy csendben kitört a II. megapixel világháború, mostantól nem lesznek a szokatlanok az eszement felbontású hátlapi kamerák.

Nokia X71 (Nokia 8.1 Plus) Forrás: Nokia

Az egyéb hardverek tekintetében sincs miért szégyenkeznie az új Nokiának: Qualcomm Snapdragon 660 lapkakészlet hajtja, a memóriája 6 GB, a microSD-vel bővíthető háttértára pedig 128 gigabájtos. Az ujjlenyomat-olvasója a hátlapján található, az adatkapuja USB-C típusú, és a mérnökök nem spórolták le róla a 3,5 mm-es audio jacket sem.

Tajvanon 11 900 helyi dollárba kerül majd az Android 9 Pie rendszerű okostelefon, az összeg olyan 111 ezer forintnak felel meg.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!