A sötétben is lát a Huawei P30 Pro

Vágólapra másolva!
A The Verge előzetes tesztjei alaposan megvizsgálták, mit tud éjszaka a P30 Pro kamerája.
Vágólapra másolva!

Amikor a Huawei bemutatta a P30 Pro csúcskészülékét, sokat beszélt a hátlapi kamerarendszerről, amely nem csak 5x-ös optikai, 10x-es hibrid és 50x-es digitális zoomra képes, de gyakorlatilag a sötétben is olyat fotót készít LED-es vaku nélkül, amin minden jól látható.

A The Verge nemrég kifejezetten a P30 Pro éjszakai fotós képességeit tesztelte, és arra jutott, hogy a Huawei nagyot alkotott ilyen téren. Mindeddig a csúcsot a Google Night Sight módja képviselte a Pixel 2 és a Pixel 3 mobilokon.

Forrás: Origo

Az összehasonlító képek azonban azt mutatják, hogy a Huawei P30 Pro automata módja messze lekörözi a Google speciális algoritmusát is. A P30 Pro éjszakai felvételei világosabbak és élesebbek, ráadásul alapbeállításokkal készültek, tehát nem kellett másodpercekig tartani a készüléket.

A nagy gyártók mindent megtesznek, hogy a mobilok kamerái a vaksötétben is lássanak, ami a praktikusságot tekintve jó dolog, de azért felmerül a kérdés, hogy egy fotótól a valóság visszatükrözését várjuk el, vagy pedig azt, hogy az éjjeli felvétel nappalinak tűnjön.