Most érdemes memóriát venni a PC-be?

kingmax memória ddr4 dram
Kingmax Zeus DDR4 memória
Vágólapra másolva!
A második félévtől újból drágulhatnak a rajtuk lévő chipek.
Vágólapra másolva!

Az új számítógépet építeni, vagy a meglévő PC-jüket felújítani kívánók nagy örömére már bő egy éve csökken az SSD-k ára. Most már tényleg nem luxus a merevlemezek lecserélése: a 250 GB körüli modellek 10 ezer forint környékén, míg az ~500 GB kapacitást kínálók olyan 18 ezer forint környékén kezdődnek.

Kingmax Zeus DDR4 memória Forrás: Kingmax

Pár hónapja végre a rendszermemóriák ára is látványos csökkenésnek indult, 4 GB DDR4 olyan 8000 forintnál kezdődik, míg a 8 gigás modulok besüllyedtek 15 ezer forint alá. Sajnos úgy tűnik, hogy nagyjából ezen a szinten ki is fújhatott egyelőre az árcsökkenés, a DigiTimes szerint az idei év második felében újból erősen megnőhet a RAM iránti kereslet. Az információ a memóriachipek gyártásával foglalkozó Macronix International releváns üzletágának az elnökétől származik.

Aki memóriát venne a közeljövőben a számítógépébe, annak érdemes lehet megfontolnia az időszerű cselekvést.

Miin Wu annyi jó hírrel tudott szolgálni, hogy meglátása szerint az idei évben tovább csökkenhet az SSD-kben használt chipek ára, így a merevlemezeket leváltó, rendkívül gyors háttértárak terjedése elvileg nem ütközik idén újabb akadályba.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!