Óriás 8K tévé, okoshűtő és kapszulás sör a jövő

LG, tévé, Innofest 2019, Nanocell
A vállalat egyszerűbb tévéi sem egyszerűek. Ez például egy nanocellás készülék. Csak a tavalyi láb használatába lehet belekötni.
Vágólapra másolva!
A technológiai szektorban erős pozíciókkal bíró cégeken állandóan ott a nyomás, hogy innovatív megoldásokkal, technológiákkal és termékekkel álljanak elő, mert ma pusztán az alacsony árral nem lehet tartós sikereket elérni. Igaz ez azokra a szereplőkre akik egy iparágban erősek és azokra is, akik több lábon állnak.
Vágólapra másolva!

Ez utóbbi csoportba tartozik az LG is, amely az évek során lassan százlábúvá változott, hiszen a holding jelen van a háztartási gépek szegmensében épp úgy, mint a televíziók, hangeszközök piacán, hogy a klímaberendezéseket, a monitorokat, a telekommunikációt mobilokat ne is említsük. A cég a közelmúltban egy nagyszabású spanyolországi rendezvényen, az LG Innofest 2019 eseményen mutatta be idei évre szánt újdonságait, illetve ismertette a vállalat stratégiáját.

Mindenki mindenkivel

Most már teljesen világosan látszik, hogy a dél-koreai vállalat szerint a jövő az egymással állandó, aktív kapcsolatban lévő eszközöké. A cég kifejlesztett egy saját, mesterséges intelligenciát is felhasználó technológiát, a ThinQ-t, amely koordinálja a kapcsolatot, és amely lehetővé teszi nagy komplex rendszerek kialakítását. Tehát például mód nyílik arra, hogy a televízió vagy a telefon figyelmeztessen minket arra, hogy lejárt a mosógép programja, ki lehet venni a mosogatógépből a tányérokat, poharakat, vagy hogy a szintén LG által gyártott otthoni sörcsapban elkészült a nemes nedű. Van lehetőség arra is, hogy televízió távirányítóján elhelyezett mikrofonba beszélve kapcsoljuk be a rendszerbe integrált hangrendszert és indítsunk el bármilyen zeneszámot, vagy felolvastassunk recepteket egy internetes adatbázisból, de arra is megkéretjük, hogy mondjon vicceket, ha éppen unatkoznánk.

Az otthoni sörfőzés azért nem olyan egyszerű, mint a kapszulás kávé. Nem elég akkor bedodni egy kapszulát, ha megszomjazunk. Forrás: Origo

A konszern nem zárt ökoszisztémában gondolkodik, így más gyártók megoldásai is integrálhatóak a szisztémába, illetve az LG termékei ennek köszönhetően képesek használni külső cégek által kifejlesztett technológiákat.

Így például a televíziók együtt tudnak működni a Google Assistant és Amazon Alexa személyi asszisztens technológiákkal, ami minden korábbinál sokoldalúbbá teszi őket.

Konkrétan beszélgetni lehet a készülékekkel, rákérdezhetünk szóban mindenre, például arra, hogy az éppen futó focimeccsen hogy hívják a csatárt, hány gólt rúgott, mekkora az aréna befogadóképessége, de akár arra is, hogy milyen idő lesz holnap, vagy milyen filmek mennek a moziban. A tv pedig azonnal válaszol, ontja az információkat.

Alkalmunk nyílt az Innofesten kipróbálni élesben is a technológiát, és a tapasztalataink szerint egész jól működött. A használata pofonegyszerű, totálisan laikusok is viszonylag könnyen elboldogulnak vele. A sebessége megfelelő, nem érzékelni késleltetést, és fagyást sem produkált amíg ott voltunk. Tehát nagyon úgy tűnik, hogy az LG jól döntött, amikor évekkel ezelőtt belevágott a ThinQ megalkotásába, és a kezdeti nehézségeken átlépve egy valóban működőképes megoldással tudtak előállni, amely tényleg egyszerűbbé és kényelmesebbé teheti a mindennapokat.

Tévék, tévék, tévék

Az Innofesten is bebizonyosodott, hogy az LG életében kulcsszerepet játszanak a televíziók. A vállalat ugyanis rengeteg új terméket mutatott be működés közben. Köztük például a világ első 8K felbontású OLED televízióját, és egy nanocellás technológiára épülő 8K LED LCD tévét, amelyek egészen döbbenetes részletességet produkálnak.

Ez nem egy ajtó a szomszédos könyvtárba, hanem az LG 8K-s OLED tévéje, a 88Z9-es. Forrás: Origo

Sokáig meglehetősen szkeptikusak voltunk a 8K-val kapcsolatban, de látva a modelleket azt kell mondanunk, hogy van értelme ennek az extrémen nagy felbontásnak, hiszen a 33 millió képpont egészen döbbenetes, sosem látott látványvilágot eredményez.

Mondjuk a közel 10 milliós árcédula azért jelzi, hogy ez még messze nem egy tömegtermék.

Az eseményen a vállalat több 2019-es 4K HDR OLED tévét is kiállított, amivel bebizonyosodott, hogy a cég tartja magát a több évvel ezelőtt kijelölt úthoz, és továbbra e technológiára épít a felső kategóriában. Ez persze érthető is, hiszen az eljárásból fakadóan a színek elképesztően szépek, a fekete tökéletes, a kontraszt pedig jobb nem is lehetne. A cég a jelek szerint elégedett az ultravékony tapétatévék által elért eredményekkel, ugyanis idén egy új, ilyen jellegű modellel is bővül a kínálat a W9 személyében.

A W9 újra learatta a babérokat. Ezek a tapétatévék évről-évre ugyanúgy meglepik a közönséget. Forrás: Origo

Emellett muszáj megemlíteni még a dizájnban újat mutató E9 sorozatba tartozó tévéket, amelyeknél a hagyományos talpakat száműzték, a kijelző egy üveglapon nyugszik, ami olyan hatást kelt, mintha a kép lebegne.

A vállalat egyszerűbb tévéi sem egyszerűek. Ez például egy nanocellás készülék. Csak a tavalyi láb használatába lehet belekötni. Forrás: Origo

A LED LCD tévéket sem hanyagolja a vállalat, és az eseményre ezúttal az QLED készülékek ellenfelének szánt, magasabb kategóriás, 4K felbontású nanocellás modelleket hozták el. Korábban már írtunk erről az eljárásról részletesen, úgyhogy most röviden csak annyit, hogy ez a megoldás a korábbinál, megszokottnál nagyobb színpontosságot, tisztább árnyalatokat, gazdagabb tónusokat és jobb betekintési szöget eredményez.

Lapozzon, ha az új telefonok, hangrendszerek és az okos konyhák is érdeklik!