Május végén jön az új Windows 10

2019.04.05. 16:07

Át is keresztelték Windows 10 May 2019 Update névre.

Márciusban elkészült a Windows 10 idei első óriásfrissítése, a build 18362 jelzésű változata lett a „végleges" kiadása. Ettől függetlenül a Microsoft úgy döntött, hogy a tavaly októberi óriásfrissítés rengeteg problémája miatt ezúttal sokkal óvatosabb lesz, így április helyett csak május végén teszi elérhetővé a végfelhasználók számára. Ezzel együtt átnevezte a frissítést áprilisiről májusira.

Windows 10 October 2018 UpdateForrás: Microsoft

A lépést pozitívnak tartjuk, hiszen így a Windows 10 May 2019 Update számottevően kiforrottabb formában válik elérhetővé a nagyközönség számára, kevesebb hiba bosszanthatja majd a felhasználókat. A Microsoft például tegnap kiadott egy összegző frissítést az előzetes verzióját futtatóknak, ami többek közt a rendszer elindítását megakadályozó, kritikus hibát is orvosol; ilyen gonddal nyilván senki sem kíván szembesülni.

Szintén fantasztikus hír, hogy a Microsoft végre visszavesz az óriásfrissítések telepítésének az erőltetéséből. A Windows Update a jövőben teljesen külön kezeli a normál frissítéseket és az óriásfrissítéseket,

nem kényszeríti rá a felhasználókat az utóbbiak telepítésére.

Aki szeretné letölteni és telepíteni a jövőben az óriásfrissítéseket, az a Windows Update egy teljesen új szekciójában tudja majd elindítani a folyamatot.

A jövőben külön kezeli majd a Windows Update az óriásfrissítéseket és a normál frissítéseketForrás: Microsoft

Az új működést egy májusi javításban megkapja mindkét tavaly kiadott Windows 10 is, így a használóik akkor telepíthetik a Windows 10 May 2019 Update-et, amikor kívánják.

További érdekesség, hogy a Windows 10 Pro után a Windows 10 Home-ban is kikapcsolható lesz 35 napra a Windows Update, így akik félnek az összegző frissítésekben esetlegesen megbújó hibáktól, azok minimális munkával képesek lesznek hetekkel eltolni a telepítésük idejét.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!