Jöhetnek a kipattanó kijelzős mobilok?

oppo
Vágólapra másolva!
Másodlagos kijelző emelkedhet ki a telefonokból.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt időszakban két említésre méltó dizájnbeli innovációval is próbálkoztak egyes mobilgyártók, nem számítva a kijelzőbe épített szenzorszigetet, vagy kijelzőbe fúrt kamerát. Az LG V-széria első két generációjában másodlagos érintőkijelző került a normál érintőkijelző felé, ami érdekes és látványos ötlet volt, de a jelek szerint nem segített eladni a mobilokat, így a gyártó mostanra letett a koncepcióról. A másik érdekesség, hogy egyes kínai gyártók jelenleg úgy próbálják növelni az érintőkijelző által lefedett terület arányát a telefonjaik előlapján, hogy a készülékek tetejéből kipattanó előlapi kamerát használnak.

Forrás: Let's Go Digital

A Oppo most kombinálta a két elképzelést: a Let's Go Digital által kiszúrt szabadalmi kérelmében olyan telefont ír le, amelynek

másodlagos érintőkijelző pattanhat ki a tetejéből.

A cég szerint a pluszkijelzőn például az éppen futó alkalmazás vagy játék kezelőszervei jelenhetnének meg. Ez nincs benne a szabadalomban, de akár internetes videók is kikerülhetnének a felső kijelzőre, így mondjuk egy YouTube-videó megtekintése közben lehetne chatelni, böngészni, esetleg játszani a telefonon.

oppo Forrás: Let's Go Digital

A szabadalmi kérelem egy másik koncepciót is ismertet, a cég kettécsúsztathatós dizájnt használva is lát rációt a dupla kijelzős mobilok készítésében.

Persze a szabadalom megléte nem jelenti azt, hogy ténylegesen készít majd efféle készülékeket az Oppo.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!