Teljes zűrzavarral újít a Skype

skype csoportos videocsevegés
Skype
Vágólapra másolva!
Ötven eszközre nőtt a csoportos videochatelés limitje.
Vágólapra másolva!

A videocsevegő szolgáltatások újabban abban versenyeznek egymással, hogy melyikük képes minél több személyt, pontosabban eszközt bevonni a csoportos videocsevegésekbe. A katasztrofális biztonsági hibával elrajtolt csoportos FaceTime nemrég 32 főre emelte a lécet, mire a Microsoft kezében lévő Skype fejlesztői szükségesnek látták a revansot, és a korábbit megduplázva most 50 főre emelték a felső limitet.

Skype Forrás: Skype

A felhasználók egy füst alatt egy csoportnyi személyt is felhívhatnak, de ebben az esetben a videochatelésre hívott személyek csak értesítést kapnak az invitációról, azaz nem csörög ki náluk a Skype. Az akaratos hívók ettől függetlenül egyenként, továbbá 25 fős csoportig mindenkit egyszerre is nekiállhatnak csörgetni,

nehogy valaki azzal a kifogással állhasson elő, hogy nem vette észre az értesítést.

Az ötvenfős csoportos hívásra persze a Skype-felhasználók döntő többségének semmi szüksége sincs, inkább csak az online megbeszéléseket tartani kívánó cégeknek jöhet jól. Ennyi résztvevővel igazából csak ők tudnak rendet tartani a hívás során, hiszen vagy a főnökök beszélnek, vagy azok az alkalmazottak, akiktől kérdeztek valamit.

Ennyi résztvevővel egy ismerősi csoport esetén pillanatok alatt totális káoszba fulladhat a videocsevegés, hiszen szinte mindig túl sok olyan személy lesz, akik egyszerre próbálnak beszélni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!