Péntekig lehet cikkeket küldeni a Vodafone Alapítványnak

Busy Father Looking After Son Whilst Doing Household Chores Using Phone Chores Men Two People Meal Multi-Tasking Preschool Building Housework Holding Cooking Cleaning African Ethnicity Southeast Asian Ethnicity Caucasian Ethnicity Togetherness Indoors Hor
Busy Father Looking After Son Whilst Doing Household Chores
Vágólapra másolva!
Cikkíró pályázatot hirdet a Vodafone Magyarország Alapítvány az április 8-12. között negyedik alkalommal megrendezett Digitális Témahét alkalmából. Az Alapítvány és az országos program célja közös: ösztönözni az okos eszközök kreatív és minél sokoldalúbb használatát az iskolai oktatásban, ezáltal fejlesztve a digitális kompetenciát alkotó készségeket, képességeket.
Vágólapra másolva!

Április 8-tól egy hétig országszerte a digitális írástudásé a főszerep az iskolákban: negyedik alkalommal rendezik meg a Digitális Témahetet, amelynek fő célja a digitális pedagógia módszertanának népszerűsítése és elterjesztése a köznevelésben, valamint a digitális kompetenciafejlesztés informatikaórán túli kiterjesztése.

Forrás: Getty Images/iStockphoto//Dean Hindmarch

Eddig 930 iskola csatlakozott a 2019-es Digitális Témahéthez, amelynek alkalmából a Vodafone Magyarország Alapítvány cikkíró pályázatot hirdet általános iskolák 7–8. osztályos tanulói, illetve középiskolások számára. A pályázók kreatív megoldásokon keresztül oszthatják meg a digitális világgal kapcsolatos meglátásaikat, a legjobbak pedig értékes élményekkel és nyereményekkel gazdagodhatnak.

A cikkíró pályázat témája „A digitalizáció és a családon belüli generációs különbségek kapcsolata". A szervezők minimum 2500 karakter terjedelmű, címmel és alcímmel ellátott írásokat várnak a megadott témában, öt-hat mondatos bemutatkozással.

A pályaművekkel kapcsolatos elvárás, hogy bemutassák a technológia hatását a mindennapi életre, különös tekintettel a családokon belül tapasztalható generációs különbségekre. A tíz legjobb pályamű írója elnyeri a Digitális Család online magazin szerkesztőségének mentorálását, akik személyesen vagy Skype-on keresztül veszik fel a kapcsolatot a pályázókkal, véleményezik az elkészült munkát és javaslatot tesznek a további kidolgozandó részletekkel kapcsolatban.

Az átdolgozott munkák közül a legjobb három anyagot publikálják a Digitális Család online magazin felületén, a nyertes pályázók pedig egy-egy Vodafone Smart TAB N8 típusú tablettel gazdagodhatnak a Vodafone Magyarország Alapítvány jóvoltából.

A pályaműveket a foundation.hu [kukac] vodafone [pont] com címre kell beküldeni a pályázóknak május 3-ig. További információk a pályázati feltételekről itt olvashatóak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!