Hangszórós asztali lámpa az IKEA-tól

2019.04.10. 08:07

Fény derült a dallamszórásra alkalmas polcának az árára is.

Nemrég már írtunk az IKEA Symfonisk vezeték nélküli hangfalról, amelyet az tesz különlegessé, hogy oldalra fektetve is felszerelhető a falra, így kisméretű polcként használható. A termék elektronikáját és szoftverét a Sonos biztosította, integrálható is a cég meglévő termékeivel, így például többszobás hangrendszer részeként is funkcionálhat. Most végre kiderült az év második felében piacra kerülő kütyü ára: az Egyesült Államokban 99 dollárt, azaz 28 ezer forintot kér majd érte az IKEA. Európai árat még nem tudunk mondani, de hazánkban olyan bruttó 35 ezer forint környéki összegre kell számítani.

A két IKEA Symfonisk hangszóróForrás: IKEA

Ami ennél is érdekesebb, hogy az IKEA és a Sonos bemutatta a Symfonisk család második tagját is, a feleknek ezúttal egy asztali lámpába sikerült vezeték nélküli hangszórót építeniük. Hangzásvilág, funkciókészlet és szolgáltatások tekintetében a lámpa azonos a polcként használható társával: ugyanaz az elektronikájuk, továbbá mindkettőbe magas és közepes frekvenciák adására optimalizált hangszórópáros került.

A Symfonisk állólámpa a társával körülbelül párhuzamosan kerül majd piacra, az USA-ban konkrétan augusztustól lesznek megvásárolhatóak. A lámpát viszont jóval „prémiumabb" terméknek tartja az IKEA, ami tükröződik az árazásán is: 179 dollárt, nettó 51 ezer forintot kér majd érte.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!