Azonnal frissíteni kell a Windowst

windows update
Minél előbb telepíteni kell a Microsoft 2019. áprilisi hibajavításait
Vágólapra másolva!
Megjöttek a Microsoft és az Adobe szokásos hibajavításai.
Vágólapra másolva!

Tegnap volt a hónap második keddje, a rutinosabbak pedig jól tudják, hogy a Microsoft és az Adobe ezen a napon adják ki a szoftvereikhez a javításokat. A magyar idő szerint kedd este elérhetővé vált biztonsági foltozásokat ezúttal is érdemes minél előbb telepíteni; a Microsoft frissítései a Vezérlőpultban (Windows 7) vagy a Gépházban (Windows 8.1 / 10) keresendő Windows Update frissítőszolgáltatáson keresztül installálhatóak.

Minél előbb telepíteni kell a Microsoft 2019. áprilisi hibajavításait Forrás: Origo

De miért is a nagy sietség? Az áprilisi hibajavító kedden a Microsoft tizenöt különálló csomagban 74 sebezhetőséget javított, íme a népszerűbb szoftverek mérlege:

  • Windows 7: 29 sebezhetőség, ebből 6 kritikus és 29 fontos;
  • Windows 8.1: 31 sebezhetőség, ebből 7 kritikus és 24 fontos;
  • Windows 10 April 2018 Update: 37 sebezhetőség, ebből 8 kritikus és 29 fontos;
  • Windows 10 October 2018 Update: 36 sebezhetőség, ebből 8 kritikus és 28 fontos;
  • Internet Explorer 11: 5 sebezhetőség, ebből 1 kritikus és 4 fontos;
  • Microsoft Edge: 9 sebezhetőség, 7 kritikus és 2 fontos.

Az Adobe kedden a Flash Player, a Shockwave Player, a Dreamweaver, az Adobe XD CC, az Adobe Experience Manager Forms és az Adobe Bridge CC programokhoz adott ki hibajavításokat. Ezek közül a legtöbbeket a Flash Playeré érinthet, a 32.0.0.171-es beépülőben egy-egy kritikus és fontos sebezhetőséget javított a cég.

A Google Chrome letölti majd magának a Flash Player legújabb verzióját, a Microsoft böngészői pedig a Windows Update-en keresztül kapják meg az aktuális kiadását. Aki manuálisan telepítette a beépülőt, annál elvileg magától letöltődik majd a mostani frissítés, de a Vezérlőpultban lévő Flash Player beállítófelületen is kikényszerítheti a frissítési folyamatot, vagy egyszerűen letöltheti a Flash Player legújabb telepítőkészletét az Adobe webhelyéről.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!