A Play Áruházon át is frissülhet majd az Android?

2019.04.12. 16:07

Egyértelműen erre utaló jeleket találtak az alkalmazásban.

Az androidos készülékek szoftverfrissítései jelenleg a gyártóik szervereiről érkeznek, és a Beállítások alkalmazáson keresztül ellenőriztethető az elérhetőségük. A 9to5Google munkatársai a napokban érdekes felfedezést tettek a Play Áruház kódjában kutatva: nagyon úgy tűnik, hogy a jövőben ezen keresztül (is) érkezhetnek majd Android-frissítések az eszközökre.

Forrás: Ashutosh Jaiswal / Pexels

Egyelőre nem világos, hogy mindezzel mi a Google célja, talán a saját márkás és az Android One programban lévő készülékek frissítését kívánja csak egyszerűsíteni a vállalat.

Viszont a Google már két éve próbálja rávenni a szép szóval és szerződésekkel a gyártókat arra, hogy használják a készülékek egyszerűbb és gyorsabb frissítésére kitalált Project Treble mechanizmusát, hogy legalább a havi Android-frissítéseket tempósan ki tudják küldeni a termékeikre. Ezek a patchek nem interferálnak az operációs rendszer és a gyártói appok működésével.

Régóta várt fordulatot jelentene, ha a Google úgy döntene, hogy mostantól saját maga fogja kiadni a biztonsági javításokat a készülékekre, de a valóság talaján maradva sajnos nem számítunk ekkora csodára.

Ettől függetlenül nem volna precedens nélküli a lépés, a Google már az Android 5.0 óta a Play Áruházon keresztül frissíti az Android beépített böngészőmotorját, az Android System WebView-t.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!