Összefog a Samsung és az Universal Pictures

samsung q900r 8k tévé
Hazánkba is jönnek a 8K felbontású Samsung Q900R tévék
Vágólapra másolva!
A két vállalat HDR10+ tartalmakat állít elő közösen.
Vágólapra másolva!

A Samsung és a globális amerikai tartalomgyártó és forgalmazó vállalat, az Universal Pictures Home Entertainment (UPHE) bejelentette, hogy a jövőben olyan tartalmakat hoznak el a nagyközönség számra, amelyek megfelelnek a Samsung által fejlesztett, újgenerációs HDR10+ videószabvány-technológiának.

Samsung Q900R 8K tévé Forrás: Samsung

A HDR10+ (High Dynamic Range 10+) egy nyílt forráskódú, újgenerációs videószabvány, amelyet a Samsung fejlesztett ki. A HDR10+ technológiával a televíziózás élménye szintet lép, a készülék képernyője a jelenetről jelentre optimalizált fényerőszintnek és kontrasztoknak köszönhetően fényesebb kiemeléseket, valamint mélyebb sötét színeket képes megjeleníteni.

A megállapodás keretein belül a Samsung és az UPHE teljesen új, a HDR10+ szabványnak megfelelő tartalmak és műsorok előállításán működik majd együtt. A tartalmakat az UPHE szolgáltatási területein lehet majd megtekinteni.

A Samsung filmstúdiókkal és OTT (over-the-top) tartalomgyártókkal is együttműködött a HDR10+ Szövetség 2017-es megalakulása óta, hogy újgenerációs HDR technológiákat és egy kibővített ökoszisztémát hozzon el a felhasználók számára.

A gyártó Korea, Japán és az Egyesült Államok után a világ más országaiban is kiterjeszti a HDR10+ logó- és tanúsítványprogramot.

A HDR10+ logó- és tanúsítványprogramban résztvevő szervezetek részletes ismertetést kapnak a technológiáról és a HDR10+ teszt folyamatáról. A tanúsítványt jelző logót egy harmadik fél által végzett laboratóriumi tesztet követően kapják meg a programban résztvevő eszközök.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!