Milliárdokba kerül Zuckerberg őrzése

2019.04.14. 10:07

Egy év alatt bőven megduplázódott az erre költött pénz.

Leadta a legújabb jelentését az amerikai tőzsdefelügyeletnek a Facebook, és szokás kiderült belőle néhány, az átlagembereket minden további nélkül megdöbbentő szám. Az állítólag dedikált irodai menekülőcsúszdával rendelkező Mark Zuckerberg tavaly is csak 1 dollár fizetést kapott, azonban 9 millió dollárról 22,6 millió dollárra, azaz 6,43 milliárd forintra nőtt az összeg, amit az ő és a családja biztonságára fordított a Facebook.

Forrás: AFP/2017 Getty Images/Paul Marotta

A jelentés szerint a fenti summából 20 millió dollár ment el közvetlenül a biztonsági szolgáltatásokra, a maradékot pedig elmagánrepülőzte a Facebook alapítója és vezérigazgatója. A közösségi hálózat a magánrepülő-használatát biztonsági kiadásként tartja számon; biztosan nem szeretnék a testőrök,

ha valaki belekötne Zuckerbergbe a turistaosztályon.

A jelek szerint a Facebook ügyvezető igazgatójának a biztonságáért már nem fizet a cég, de Sheryl Sandberg sem panaszkodhat: tavaly 23,7 millió dollárt, azaz 6,74 milliárd forint kompenzációt kapott a szolgálataiért. Ez némileg alacsonyabb a 2017-es bérénél, akkor még 25,7 millió dollárból, olyan 7,17 milliárd forintból kellett valahogy kijönnie.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!