Így fut a Windows 10 a OnePlus 6T-n

oneplus 6t windows 10 call of duty
Vágólapra másolva!
A Call of Duty egy régebbi részét is sikerült elindítani rajta.
Vágólapra másolva!

Az ARM architektúrás processzorokon futó Windows 10 egy ideje már elérhető, azonban a hardvergyártók egyáltalán nem sietnek, hogy elárasszák a piacot az Intel vagy AMD helyett Qualcomm Snapdragon chipeket használó laptopokkal. Ez nem meglepő, annak idején a Windows 8-ból is készült ARM-es változat, és orbitális bukásnak bizonyult, bár hosszú üzemidejű laptopok helyett azt táblagépeken való használatra szánta a Microsoft.

Így vagy úgy, de néhány hobbiból értelmetlen dolgokat hackelő egyén nyilvánvalóan jól szórakozik az ARM-es Windows 10-zel, most épp az NTAuthority twittercsatorna üzemeltetőjének sikerült működésre bírnia egy OnePlus 6T mobilon. Ami igazán érdekessé teszi a mostani demonstrációt, hogy a 3D-gyorsítást is sikerült aktiválnia, így az ARM-es Windows 10-be épített x86-emulációs rétegen keresztül el tudta indítani a Call of Duty: Modern Warfare 2-t az okostelefonon.

Ugyan egy tízéves játékról van szó, de a készülékben lévő Qualcomm Snapdragon 845-nek egy kicsit túl nagy falatnak bizonyult ahhoz, hogy elfogadható képkockasebességgel tudja renderelni. Persze nem szabad elfelejteni, hogy emulációs rétegen keresztül futott a játék, ami minden bizonnyal masszívan rontotta a sebességét.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!