Komoly DSLR jött a félprofi fotósoknak

2019.04.16. 08:07

A világ legkönnyebb, mozgatható kijelzővel rendelkező DSLR fényképezője azoknak készült, akik eddig mobiltelefonnal vagy egyszerűbb fényképezőgéppel fotózták élményeiket.

A Canon többszörös díjnyertes EOS 200D utóda, az EOS 250D kezelőfelülete kezdő fotósok számára is könnyen érthető. A képernyőn megjelenő tippekkel és trükkökkel bárki jól kihasználhatja a készülék képességeit. A Canon Creative Assist funkciója megkönnyíti az élmények képzeletgazdag rögzítését, hiszen a fotó elkészítése során vagy azt követően számos effektet, szűrőt és színhőmérséklet-állítási lehetőséget vehetünk igénybe.

Canon EOS 250DForrás: Canon

24,1 megapixeles Dual Pixel CMOS APS-C érzékelővel rendelkezik. A fényképezőgép csúcstechnológiája és könnyű kezelhetősége miatt az EOS 250D a tökéletes tükörreflexes készülék azoknak, akik a jövendő generációk számára is élvezetes módon kívánják megörökíteni az emlékezetes családi pillanatokat.

A készülék a DIGIC 8 processzort rejti magában: a Canon legújabb képfeldolgozó processzora vezérel számos funkciót, például a 4K videorögzítést, a 4K time lapse funkciót és a 4K állóképek kivágását a 4K videókból. A Canon DIGIC 8 képfeldolgozó processzora a Live View autofókusz-pontosítás és a Szem AF, az Auto Lighting Optimizer, a Digital Lens Optimizer és a Highlight Tone Priority terén eszközölt javítások sorával segíti az éles, nagyfelbontású képek készítését, amelyek már a fényképezőgépről közvetlenül megoszthatók.

Canon EOS 250DForrás: Canon

Az EOS 250D autofókusza szupergyors és reszponzív. A Canon Dual Pixel CMOS AF technológiája az álló- és mozgóképek rögzítése során a család, a barátok fókuszban tartását teszi lehetővé az érintőképernyő segítségével. A klasszikus fényképezési élmény érdekében az EOS 250D 9 pontos autofókuszálási lehetőséget nyújtó optikai keresővel is rendelkezik, így a pillanatot tisztán, a szabad szemmel láthatóhoz hűen lehet megörökíteni. Intuitív Vari-Angle érintőképernyője különféle szögekből teszi lehetővé a kényelmes exponálást, így egyszerűen készülhetnek a családi szelfik, vagy videoblogok.

A többi Canon termékhez hasonlóan egyszerűen kapcsolódik az okoskészülékekhez. Amikor a képek és videók megosztásra készen állnak, az EOS 250D a Canon Camera Connect, iOS és Android operációs rendszerhez kialakított ingyenes alkalmazása segítségével pár kattintással kapcsolódik okoseszközökhöz1 Bluetooth és Wi-Fi kapcsolattal. A képek és videók teljes minőségben letölthetők okoskészülékre, azokat át lehet tekinteni, közzé lehet tenni közösségi médiában, vagy meg lehet osztani a barátok, a család körében.

Canon EOS 250DForrás: Canon

A Canon Camera Connect az okoseszközről történő távoli exponálást is megkönnyíti, így távirányítással lehet családi fotókat vagy éppen a szelfiket készíteni. A kép az Automatic Image Transfer funkció segítségével elkészültét követően azonnal átküldhető az összepárosítot okoseszközre, így megnyugodhatunk: becses emlékeinkről biztonsági másolat készült.

Az EOS 250D három színben: fekete, fehér és ezüst kivitelben készül, a Canon EOS világának része, mely több mint 80 világszínvonalú objektívvel, vakuval és kiegészítővel biztosítja az optimális választást a fényképező képességeinek bővítéséhez.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!