Eredetileg tagadta a Microsoft, hogy ez megtörténhetett.

Vasárnap reggel már beszámoltunk a hírről, hogy az év első három hónapjában hackerek garázdálkodtak az Outlook webes levelezőszolgáltatás ingyenes, fogyasztói felhasználói fiókjaiban. A Microsoft eredeti tájékoztatása szerint a betörők többek közt a levelek tárgyait és a mappákat tudták megtekinteni, azonban magukhoz az e-mailekhez és a csatolmányaikhoz nem fértek hozzá. A támadók a vállalat egyik terméktámogatásos dolgozójának a belépési adatait szerezték meg, így tudtak belépni a rendszerbe.

A kép csak illusztráció (Bill Gates)Forrás: AFP/Ramin Talaie

Sajnos a Microsoft nem volt őszinte, a Motherboard forrása olyan képernyőképet juttatott a kiadvány birtokába, amely szerint a támadók igenis bele tudtak olvasni a levelekbe. A webhely megkeresésére a Microsoft ezután elismerte, hogy a betörők

tényleg hozzáfértek az e-mailek szövegéhez is.

A cég azzal próbálja hűteni a kedélyeket, hogy nagyon keveseknek kukkantottak bele illetéktelenül a levelezésébe, és az érintettek csak 6 százalékának olvastak bele az e-mailjeikbe.

További érdekesség, hogy a Motherboard forrása szerint a betörőknek nem három hónapig, hanem legalább fél évig volt bejárásuk a Microsoft levelezőjébe, azonban a cég ezt tagadja.

A forrás állítása szerint a betörők arra használták az Outlookhoz való hozzáférésüket, hogy kikapcsolják az áldozataik iPhone-jain az Aktiválási zár lopásvédelmi funkciót.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!