Már nem tiltja le a sértő nevekért a PSN-fiókokat a Sony

sony playstation 4 gamepad videojáték
Vágólapra másolva!
A névváltoztatási lehetőséggel együtt vezette be a módosítást.
Vágólapra másolva!

A PlayStation Network elindulása óta várt funkciót vezetett be a Sony: pár napja már meg lehet változtatni a felhasználói fiókok nevét, így a játékosok megszabadulhatnak az annak idején jópofának vagy menőnek ítélt, de mára kínosnak érzett neveiktől. Az első névváltoztatás ingyenes, de utána egyenként és teljes áron 10 euróba, míg PlayStation Plus-kedvezménnyel 5 euróba kerül a művelet.

Forrás: Jaroslav Nymburský / Pexels

Egyes játékokban sajnos problémát okozhat a névváltoztatás: jobb esetben csak a régi nevet jelenítik meg, rosszabbik esetben viszont elveszhetnek a játékokhoz párosított felhasználói adatok, például a mentések, az online eredmények, a játékbeli pénzek.

Ezzel párhuzamosan a Sony megváltoztatta a PSN felhasználási feltételeit is: az új szöveg szerint a sértő neveket használók fiókjait mostantól nem tiltja le a vállalat, hanem átmeneti nevet rendel hozzájuk. Ezután a játékosok opcionálisan vagy visszaállítják az előző nevüket, vagy megváltoztatják az átmeneti nevüket egy olyanra, amit tolerálnak a vállalat moderátorai.

A szabálymódosítás üdvözlendő, hiszen így a játékosok nem veszítik el a felhasználói fiókjaikat, a digitális játékvásárlás korában ez nem utolsó szempont.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!