Bekerülhetnek a történetek a Facebook hírfolyamába

2019.04.17. 08:07

Jelenleg két különálló felületen jelenik meg a két típusú tartalom.

A két évvel ezelőtti debütálásakor nem vált rögtön hatalmas sikerré a Történetek funkció a Facebookon, azonban szép lassan mégis felfedezték a tartalmakat megosztó felhasználók. Tavaly szeptemberben már naponta 300 millióan készítettek sztorikat, a közösségi portál pedig arra számít, hogy idén népszerűbbé válnak a klasszikus bejegyzéseknél.

Forrás: Getty Images/2017 Getty Images/Pablo Blazquez Dominguez

Jelen pillanatban a hírfolyam és a Történetek egymástól jól el vannak szeparálva a Facebook felületén, azonban ez a közeljövőben megváltozhat, a sztorik bekerülhetnek a normál hírfolyamba. A funkciót a Facebook appjaiban mindig kutató Jane Manchun Wong fedezte fel, de röviddel később a vállalat megerősítette a TechCrunchnak, hogy tényleg privát tesztelés alatt áll a módosítás. A történetek között oldalra görgetéssel lehet váltogatni, így elméletileg nem fogja ugyanúgy elrejteni ezeket a Facebook, mint a normál bejegyzéseket.

Persze a mostani tesztelés még nem jelenti azt, hogy a történetek garantáltan bekerülnek a hírfolyamba: ha nem működik jól az elképzelés, akkor a Facebook illetékesei akár az elkaszálása mellett is dönthetnek.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!