Kibékült az Apple a Qualcommal, miután kiszúrt vele az Intel

Vágólapra másolva!
Mobilkészülékekbe nem fejleszt többé 5G-s modemet az Intel: az Apple varázsütésre kibékült a Qualcommal.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hetekben nyilvánvalóvá vált, hogy szorult helyzetben az Apple, és 5G-s modem hiányában jövőre sem tud majd 5G-s iPhone-t piacra dobni. A helyzet most azonban megoldódott, váratlan fordulatokkal.

Míg az Intel nemrég arról beszélt, hogy ha rajta múlik, lesz jövőre 5G-s iPhone, addig nemrég közleményt adott ki. Ebben leszögezte, hogy nem fejleszt többé 5G-s modemet mobilkészülékekbe. Innentől kezdve a PC-kbe és a hálózati termékekbe való 5G-s modemekre koncentrál.

Forrás: AP Photo

Mindennek hatására az Apple és a Qualcomm néhány óra eltéréssel már ki is békültek, és félretették az igen komoly jogi vitákat. 6-éves megállapodást írtak alá, a Qualcomm hosszú időn keresztül szállít majd az Apple-nek. Minden peres ügyet felfüggesztettek, az Apple pedig a megállapodás részeként egyösszegű díjat is fizet a Qualcommnak.

Lesz-e második beszállító az 5G-s modemek terén, amit annyira akart az Apple? Egyelőre úgy néz ki, hogy nem, a Huawei-t ugyanis nem keresték meg, a Samsung pedig egyelőre nem ad 5G-s modemet az Apple-nek.