Hivatalos a legolcsóbb Xbox One S

microsoft xbox one s all-digital edition játékkonzol videojáték
Xbox One S All-Digital Edition
Vágólapra másolva!
A vártnál egy kicsit drágább lett a korongmentes kiadás.
Vágólapra másolva!

A Microsoft minimális felhajtás mellett bejelentette a régóta pletykált, optikai meghajtót nem tartalmazó játékkonzolját. Az Xbox One S All-Digital Edition itt-ott már előrendelhető, többek közt hazánkban is május 7-én kerül majd forgalomba. Az 1 TB-os merevlemezzel ellátott termék ajánlott fogyasztói ára 249 dollár, ami kissé csalódás lehet, eredetileg 199 dolláros árat spekuláltak a terméknek.

Xbox One S All-Digital Edition Forrás: Microsoft

Mindez azt jelenti, hogy az új Xbox csak 50 dollárral, nettó 14 ezer forinttal olcsóbb az optikai meghajtót is tartalmazó, szintén 1 terabájtos Xbox One S-nél. Ugyan érthető és racionális az árazás, de elég távol van attól, hogy visszautasíthatatlan ajánlattá tegye a konzolt, hiába kapják meg a vásárlók mellé a Minecraftot, a Sea of Thievest és a Forza Horizon 3-at.

A problémát az jelenti, hogy az Xbox One S All-Digital Editionre értelemszerűen csak digitálisan lehet játékokat vásárolni, azonban ezeket a játékokat nem lehet utólag értékesíteni, örökre hozzárendelődnek a játékosok Microsoft-fiókjaihoz.

A klasszikus Xbox One S egy kicsit drágább, de lehet hozzá dobozos játékokat venni. Emiatt a megunt vagy nem tetsző játékok eladhatóak és elcserélhetőek maradnak, ami hosszú távon költséghatékonyabbá teheti a konzol birtoklását.

A konzollal párhuzamosan a havi 15 dolláros Xbox Game Pass Ultimate előfizetést is bejelentette a Microsoft, ez egyben tartalmazza az eddig 10-10 dollárért külön árult Xbox Live Goldot és Xbox Game Pass-t. Az előfizetés csak valamikor a belátható jövőben válik elérhetővé, első körben az Xbox Insiderekkel még teszteltetni kívánja a Microsoft.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!