Ingyenes az Assassin's Creed Unity

assassins creed unity notre dame videojáték
A Notre-Dame az Assassin's Creed Unityben
Vágólapra másolva!
Félmillió eurót ajánlott fel a Notre-Dame rekonstrukciójára az Ubisoft.
Vágólapra másolva!

Tegnap már írtunk arról, hogy a Notre-Dame újraépítését megtervező mérnököknek és művészeknek egy videojáték is segíthet a referenciaanyagok szolgáltatásában, hiszen a 18. századi Párizsban játszódó Assassin's Creed Unityben nagy pontossággal modellezték le a székesegyházat. A hír sajtóban való végigfutása után nem habozott sokat a francia Ubisoft: egyrészt felajánlott félmillió eurót (~160 millió forintot) a rekonstrukciós munkákra, másrészt pedig átmenetileg ingyen és örökre beszerezhetővé tette a játék PC-s változatát, a közleménye szerint így próbál minél több játékost adakozásra bírni.

A Notre-Dame az Assassin's Creed Unityben Forrás: Ubisoft

A 2014-ben megjelent Assassin's Creed Unity sajnos pont nem a játékszéria legsikeresebb része, annak idején a gamerek elég sokat kritizálták egyes játékelemeit. Ettől függetlenül a technikai problémái tették emlékezetessé: ez volt az első PlayStaion 4-re és Xbox One-ra megjelent Assassin's Creed, a fejlesztők pedig nem voltak képesek a megjelenési időre formába hozni, így tele volt bosszantó, vicces és horrorisztikus hibákkal.

Ezeknek a jókora részét patchekkel orvosolták, de a javítások túl későn jöttek ahhoz, hogy sikerüljön megmenteniük a Unityt.

Aki szeretné beszerezni a PC-s kiadását, az telepítse az Ubisoft Uplay kliensprogramot, a bejelentkezés után a Store menüben keresse meg az Assassin's Creed Unityt, és hajtsa végre a nulla eurós vásárlást.

A promóció magyar idő szerint 2019. április 25. reggel 9 óráig tart.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!